Rețetă de prăjitură Napoleon cu cremă de vanilie. Este savuroasă și perfectă pentru acest weekend

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 21.02.2025 la 20:06
Actualizat pe 21.02.2025 la 23:49
Prăjitura Napoleon este un desert excelent pentru un weekend alături de familie. Se gătește cu cremă de vanilie și este foarte delicioasă. Bunicile noastre găteau des acest desert cu cremă de vanilie și întreaga familie era încântată de prăjitura plină cu savoare. Are o textură pe care doar în această rețetă o poți găsi. Iată cum o gătești o rețetă rapidă de prăjitură!

Prăjitura Napoleon este delicioasă și cremoasă.
Profimedia
- Rețetă de prăjitură Napoleon
- Cum gătești un desert savuros în câțiva pași simpli
Dacă vrei să îți surprinzi familia și prietenii în weekend cu un desert delicios, această prăjitură cu siguranță va fi pe placul lor! Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, nici de ore întregi petrecute în bucătărie, ci doar de această rețetă fabuloasă, care îți explică fiecare pas.
Rețetă delicioasă de prăjitură Napoleon cu cremă de vanilie
Prăjitura Napoleon are mai multe straturi, iar foile se pregătesc înainte cu câteva minute. Este delicioasă și are o aromă unică, astfel că merită să o încerci. Ingredientul secret de care ai nevoie este amidonul de porumb, astfel încât să aibă textura pe care ți-o dorești. După ce le umpli cu crema de vanilie, foile se înmoaie și devin delicioase.
Ingrediente pentru prăjitura Napoleon
- 300 grame de foietaj
- 4 ouă
- 1 litru de lapte
- 70 de grame de amidon de porumb
- 200 de grame de smântână de gătit
- zahăr vanilat
- 200 de grame de zahăr
Mod de preparare
Primul pas este să pregătești crema de vanilie. Se amestecă amidonul de porumb, zahărul și zahărul vanilat într-o cratiță, apoi se adaugă ouăle și se amestecă din nou. Se toarnă laptele treptat astfel încât să nu se formeze cocoloașe și se mixează bine. După ce s-a omogenizat compoziția, se pune cratița pe foc mediu și se amestecă. După ce s-a îngroșat și este pufoasă se ia de pe foc.
Se lasă cratița la răcit într-un bol cu apă rece, iar între timp se pregătesc foile. Se taie foietajul în două jumătăți și se coc la cuptor până se rumenesc. Se păstrează două foi întregi. Într-un bol separat se bate smântâna și se amestecă cu crema de vanilie. Pentru a forma prăjitura trebuie să ungi foile cu crema de vanilie până se termină foile.
Se înfășoară în hârtie de copt, iar deasupra prăjiturii se pune un tocător de lemn care să o apese. Dacă nu este suficient de greu, poți să mai adaugi un obiect pe tocător. Se bagă la frigider pentru aproximativ 3 ore. Foile rămase se zdrobesc și se decorează cu ele prăjitura.