Galuște cu prune din aluat cu cartofi. Rețetă simplă și rapidă
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat gustos, atunci găluștele cu prune din aluat cu cartofi e rețeta perfectă. Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente din casă pentru aceasta.
- Mod simplu de preparare pentru găluștele cu prune din aluat cu cartofi
- Rețetă rapidă și gustoasă
Găluștele cu prune se pot face din diverse tipuri de aluat, atât cu aluat d e griș, din aluat opărit sau cu brânză de vaci, însă astăzi vă prezentăm o rețetă mai diferită, aceea din aluat cu cartofi. Iată ingredientele pe care le vei utiliza:
- 300 de grame de cartofi
- sare
- 2 linguri de ulei
- 1 ou
- 100 de grame de făină
- 1/4 kg de prune
- 50 de grame de unt
- 50 de grame de pesmet
- 100 de grame de zahăr
- scorțișoară
- vanilie
Mod de preparare pentru rețeta de găluște cu prune din aluat cu cartofi
Mai înainte de toate vom spăla bine cartofii și ulterior îi vom pune la fiert în coajă. Se rad după fierbere pe răzătoarea cu găuri mici și se pasează cu strivitorul de cartofi amestecându-se cu uleiul. După ce s-au răcit se va adăuga oul și făină.
Se vor tăia prunele în două în cazul în care sunt foarte mari și se adăaugă ulterior zahărul și scorțișoara. Se adună aluatul în jurul prunei și se formează o bilă.
Într-o cratiță de patru litri de umple cu mai mult de jumătate de apă și de pune jumătate de linguriță de sare. Când apa începe să fiarbă, se vor adăuga toate găluștele și apoi se va trece cu spumiera pe sub ele astfel încât să se poată desprinde de cratiță.
Se lasă să fiarbă la foc mic în jur de 15 minute, apoi se mai lasă încă 15 minute acoperite cu un capac.
Într-o tigaie vom pune untul la topit. Se adaugă pesmetul și se lasă să se rumească. Găluștele urmează să fie scoase cu o spumieră din apa fiartă și se scurt bine. Ulterior, găluștele cu prune vor fi trecute prin pesmetul prăjit și la final se adaugă zahăr și scorțișoară.