Garnitură de cartofi gratinați. Cea mai simplă și delicioasă rețetă, pas cu pas
Acești cartofi gratinați de casă sunt întotdeauna bineveniț la orice masă. Te asigurăm că gustul este unul inconfundabil și că de acum vei dori să servești cartofii doar în acest mod. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, însă aroma lor va aduna toți membrii familiei la masă. Se potrivesc bine cu carnea de porc, pui și alte antreuri.
- Cea mai delicioasă rețetă
- E gata în 20 de minute
- Potrivită pentru orice antreu
Dacă dorim să obținem acea crustă aurie de brânză, trebuie să ne asigurăm că folosim cartofi bogați în amidon. Această rețetă este de-a dreptul delicioasă și trebuie să o încerci dacă ai musafiri sau doar vrei să îi surprinzi pe cei dragi ție.
Garnitură de cartofi gratinați
Nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Mai mult decât atât, această garnitură este gata într-un timp record și nici nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie.
Ingrediente:
- 3 linguri de unt
- 3 linguri de făină
- 1-1/2 lingurițe sare
- jumătate de linguriță de piper
- 2 căni de lapte 2%
- brânză cheddar mărunțită
- 6 cartofi tăiați felii subțiri
- jumătate de ceapă tocată
Mod de preparare:
1. Preîncălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o cratiță mare, topește untul la foc mic. Se amestecă făina, sare și piper până se omogenizează. Adăugați treptat laptele.
2. Se aduce la fierbere. Gătiți și amestecați 2 minute sau până se îngroașă. Se ia de pe foc și se amestecă brânza până se topește. Adăugați cartofii și ceapa.
3. Puneți totul într-o tavă pentru copt. Acoperiți și coaceți timp de o oră. Coaceți 30-40 de minute sau până când cartofii sunt fragezi. Dacă doriți, puteți presăra piper din nou, pe deasupra.