Gogoșarul puturosului - rețeta simplă și rapidă de gogoșari
Nu ați avut timp până acum să pregătiți gogoșarii pentru iarnă, sau rețetele clasice vi se par complicate? Ei bine, noi avem soluția. Vă prezentăm o rețetă simplă și rapidă de gogoșari. Nu degeaba mai e numită și "Gogoșarul puturosului". Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce pași trebuie să urmezi.
- Gogoșarul puturosului - rețeta simplă și rapidă de gogoșari
- Ce este gogoșarul puturosului
- Beneficiile gogoșarilor pentru sănătate
Gogoșarii murați sunt nelipsiți din cămarele gospodinelor. În timp ce unele preferă să facă în fiecare an rețeta clasică, sunt și altele care nu dispun de prea mult timp așa că aleg să facă Gogoșarul puturosului , o rețeta simplă și rapidă de gogoșari.
Ce este "Gogoșarul puturosului"
Răspunsul la întrebarea - ce este "Gogoșarul puturosului" este unul simplu. Acest preparat este o altă bunătate pentru la iarnă, pentru cămara voastră, și, pe lângă asta, după cum îi spune și numele, chiar este o rețetă de gogoșari murați pentru ... puturoși.
Rețetă de "Gogoșarul puturosului"
Fără prea multe introduceri, să vedem rețeta de gogoșari în oțet, fără fierbere și fără conservant, o rețetă ușor de făcut și care nu implică să-i aloci mult timp.
Ingrediente
10 kg de gogoșari
1 litru de oțet
1 cană de sare (250 ml cana, adică vreo 300 g)
3 căni de zahăr
boabe de piper
foi de dafin
boabe de muștar
frunze și rădăcină de țelină
hrean
Mod de preparare
Se curăță gogoșarul și se pune într-un vas.
Se toacă țelina și se taie felii.
Într-o oală, se pun pe foc toate.
Când s-a topit sarea și zahărul, se pune fierbinte peste gogoșar.
Se lasă 24 de ore, timp în care se tot amestecă, ca să se înmoaie.
Dupa 24 de ore se asează în borcan, iar în lichidul rezultat se mai pune sare, zahăr sau oţet, dacă vă place mai condimentat. Mai exact, lichidul trebuie să fie foarte sărat, foarte acru şi foarte dulce, dar să aibă gust plăcut. Gogoşarul le va trage pe toate iar amestecul este o minune.
Se pune peste gogoșari și se așează hreanul deasupra.
Se pune capacele, și se pun apoi la rece şi la întuneric în cămară.
Beneficiile consumului de gogoșari
Nutriționiștii spun că gogoșarii sunt extrem de sănătoși, datorită aportului consistent de vitamina C, vitamina A, vitamina B6, betacaroten, vitamina K, fosfor, calciu, tiamină, acid folic, magneziu, cupru. Sunt și o sursă foarte bună de fibre.
Gogoșarul roșu a fost remarcat că fiind mai eficient decât celelalte soiuri de ardei gras, în protecția împotriva bolilor de inimă, datorită concentrației mari de nutrienți.
Proprietatea cea mai de preț cu care au fost înzestrați gogoșarii ar putea fi considerată cea antioxidantă. Ei conțin unele substanțe aflate pe lista celor care combat cancerul de prostată, cel de vezică, cel de plămâni, cancerul cervical și cancerul pancreatic.
Gogoșarii oferă celor care îi consumă un spectru larg de vitamine și microelemente. Fiind bogați în fibre dietetice, proteine vegetale și cu un conținut redus de calorii, sunt indicați în orice tip de dietă de slăbire.
Citește și Rețetă de gogoșari în oțet, la rece. Ingredientul tradițional care face diferența