Rețetă de gogoșari în oțet, la rece. Ingredientul tradițional care face diferența
Publicat pe 05.09.2022 la 15:57 Actualizat pe 05.09.2022 la 15:57
Iarna se apropie cu pași repezi, iar gospodinele își fac deja provizii. Este tipul pentru pus murături, iar rețetele sunt diverse. Dacă nu ai pus până acum gogoșari în oțet, la rece, este momentul ideal să o faci. Toamna, gospodinele se întrec care mai de care la pus murături, iar cu rețeta asta ‘’la rece’’ vei obține niște gogoșari de-a dreptul delicios. Vezi care este ingredientul care face diferența.
- Gogoșari în oțet, la rece
- Rețeta care te va da pe spate
Gogoșarii se numără printre murăturile preferate ale românilor, pe lângă castraveți. Există fel și fel de rețete de murături, însă trebuie neapărat să o încerci pe aceasta, la rece. Gogoșarii tăi vor avea o aromă extraordinară. Ingredientul care face diferența este mărarul. Adăugând puțin mărar deasupra gogoșarilor, în borcan, aceștia vor avea o aromă apare de care te vei îndrăgosti. Iată cum se prepară.
Ingrediente
2.6-3 kg gogoșari
60 g sare pentru murături (neiodată)
300 ml oțet de vin alb 9°
200 g zahăr tos
2 bucăți mari hrean
2 frunze dafin
frunze țelină
1 lingură boabe piper
1 lingură boabe muștar
2 boabe ienibahar
Puțin mărar
Mod de preparare
Punem într-un castron zahărul și sarea pentru murături și turnăm oțetul peste ele. Amestecăm până dizolvăm ingredientele solide. Spălăm gogoșarii sub jet de apă, apoi eliminăm cotoarele și semințele și îi tăiem fideluță. Îi punem într-un vas încăpător și turnăm oțetul cu zahăr și sare. Adăugăm piperul, muștarul, frunze de dafin și cele 2 bucăți de hrean feliate subțire. Amestecăm pentru ca totul să fie bine distribuit, acoperim și lăsăm vasul peste noapte să aștepte. Poate sta astfel până la 12 ore. După acest interval de timp umplem borcanele sterilizate în cuptor cu gogoșari. Când terminam de distribuit în borcane gogoșarii în oțet la rece turnăm lichidul lăsat de aceștia peste ei în mod egal. Înainte să închidem borcanele punem și o floare uscată de mărar.