Rețetă de gogoșari în oțet. Un preparat ideal pentru orice sezon
Publicat pe 27.08.2022 la 12:27 Actualizat pe 27.08.2022 la 12:27
Gogoșarii în oțet sunt nelipsiți din cămara gospodinelor, astfel că acestea îi pregătesc an de an. Acest preparat este unul care se păstrează excelent pentru iarnă, în cămară, iar tu trebuie neapărat să-l încerci. Are un gust exact ca cel pe care îl mâncai la bunica acasă. Nu ai nevoie de multe ingrediente și va fi gata într-o oră.
- Cum se pregătesc gogoșarii în oțet
- De ce ingrediente aveți nevoie
Rețeta de gogoșari în oțet este simplă și nelipsită din cămara gospodinelor. Nu este un preparat greu de făcut și este ideal pentru orice sezon al anului. Dacă nu ai încercat până acum această delicatesă, atunci trebuie neapărat să o faci. Iată de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!
Gogoșari în oțet - rețetă
Ingrediente:
-3 kg de gogoşari
-10 lingurițe de zahăr
-2 lingurițe de sare
-300 ml deoţet
-5 morcovi
-piper boabe
Mod de preparare:
Gogoșarii se spală, se curăță foarte bine de semințe și se taie felii, care mai apoi se așează într-o oală de inox, pentru a nu se oxida. Separat, se pune la fiert, la foc potrivit, oțetul nediluat cu sare, piper boabe și zahăr. Când a dat primul clocot se ia de pe foc, apoi se tornă zeama fierbinte peste gogoșarii feliați.
Morcovii se spală bine și se taie rondele, apoi se pun și ei peste gogoşari. Se lasă la răcit, apoi se bagă în frigider. Din când în când, se scot gogoșarii în oțet din frigider și se mai amestecă. La frigider se lasă până a doua zi.
Gogoșarii feliați și rondelele de morcovi se așează în borcane, iar boabele de piper negru se pun deasupra. Zeama din oală se toarnă și ea în borcane, peste morcovi și gogoșari. Se închid ermetic şi apoi se depozitează în cămară sau la loc răcoros.
Citește și: Rețetă de tocăniță irlandeză vegetariană. Preparatul perfect pentru această toamnă