Gogoși pufoase de post cu lingura. Cea mai simplă rețetă de gogoși
Gogoșile clasice pot fi puțin mai dificil de făcut, dar există o alternativă excelentă care este mult mai simplă. Gogoșile de post cu lingura sunt foarte ușor de făcut și vor ieși pufoase fără prea mare efort. Tot ce trebuie să faci este să urmezi această rețetă!
- Cele mai bune gogoși pufoase de post cu lingura
- Cea mai simplă rețetă
Gogoșile bunicii sunt și au fost pentru mulți una dintre cele mai frumoase amintiri ale copilăriei. Totul părea atât de simplu când ea era cea care le făcea, dar abia atunci când încerci de unul singur realizezi că nu este chiar așa. Cu toate astea, există o variantă de a face gogoși pufoase fără prea mult efort. Gogoșile de post cu lingura sunt cea mai bună alegere.
Atunci când faci gogoși de post secretul stă în aromele pe care le adaugi. Esențele de lămâie, vanilie și portocală garantează un gust nemaipomenit.
Ingrediente
- 500 g făina alba
- 15 g drojdie
- 300 ml apă caldă
- 1 esență de lămâie
- 1 esență de vanilie
- 1 esență de portocală
- 1 vârf de cuțit de sare
- 100 g zahăr
- 5 lg de ulei
- ulei pentru prajit (600 ml)
Mod de preparare
Făina, esențele, drojdia, apa caldă se pun într-un bol și se frământă. Apoi se adaugă uleiul puțin încălzit și se amestecă în continuare. Aluatul trebuie să fie foarte moale. După ce termini de frământat, lași să crească până își dublează volumul.
Se pune uleiul la încins înr-un ceaun și se pune câte o lingură de aluat. Se lasă la prăjit bine pe ambele părți. Gogoșelele se scot pe șervețele pentru a scăpa de uleiul în exces, apoi se tăvălesc prin zahăr. Pot fi servite calde sau reci. Sunt bune oricum!
Sfaturile bunicii pentru cele mai pufoase gogoși de post cu lingura
Și uleiul pentru prăjit și cel din aluat trebuie să fie de floarea soarelui, altfel se schimbă gustul gogoșilor. Totodată, vârful de sare trebuie să fie nelipsit. Este ingredientul care poate să facă diferența