În ce ordine se pun legumele la ciorbă. Sfatul de care trebuie să ții cont, dacă vrei s-o faci ca la carte
Orice gospodină trebuie să știe să facă o ciorbă bună. Dacă știi ordinea în care trebuie să fie puse legumele, ciorba are toate șansele să fie savuroasă. O rețetă bună de ciorbă de legume, spre exemplu, își are secretul în ordinea în care punem la fiert ingredientele.
- Ordinea în care trebuie să pui legumele la ciorbă
- Ce se pune prima dată
Orice ciorbă este mai gustoasă cu legume, dar este important să ținem cont de ordinea în care se pun acestea. În cazul unei ciorbe care este doar de legume, nu avem carnea care să salveze situația, astfel că trebuie să ne asigurâm că fiecare legumă este bine gătită.
În ce ordine se pun legumele la ciorbă
Ordinea în care se pun legumele depinde și de ce fel de legume alegem să folosim. Există mai multe variante, dar ceapa este nelipsită și e mereu pusă prima. Este urmată imediat de rădăcinoase, precum țelina, morcovii sau păstârnacul. Ardeiul se pune după alte 10 minute, iar dovleceii se adaugă după încă un sfert de oră. În ultimele 10 minute de fiert se pun și roșiile și chiar înainte să oprim focul se adaugă verdeața.
Rețetă de ciorbă de legume
Ingrediente
2 morcovi
2 dovlecei
1 legatură ceapă verde
1 legatură pătrunjel proaspăt
1 legătură leuștean proaspăt
o jumătate de țelină
o jumătate de ardei roșu și o jumătate de ardei verde
1 ceapă uscată medie și 1 ceapă uscată mică
2 cartofi medii
borș proaspăt de casă
roșii pasate
Mod de preparare
Într-o oală în care încap 4-5 litri de apă, adăugați o cană cu apă și 4 linguri de ulei, în primă fază, pentru a înăbuși ceapa uscată, țelina, cartofii tăiați cubulețe și morcovii.
Între timp, tăiați ceapa verde și ardeii, apoi adăugați-le în oală. Acoperiți cu un capac și lăsați legumele la înăbușit timp de 10-15 minute. Adăugați apoi 1.5-2 litri de apă clocotită, o parte din verdeață și dovleceii tăiați cubulețe. Acoperiți din nou cu un capac și lăsați la fiert amestecul timp de 10-15 minute.
Puneți borșul la fiert într-o altă oală și îl adăugați fiert în oala cea mare, cu puțină apă, dacă este necesar. Puneți roșiile și lăsați ciorba la foc mic timp de 10 minute. Înainte de a lua ciorba de pe foc, adăugați ceapă dată pe răzătoare și verdeață, puneți capacul și opriți focul.