Ingredientul care nu trebuie să lipsească din cornulețele de post. Așa le dai un gust delicios
Dacă îți e poftă de ceva dulce, dar tot vrei să ții post, poți opta pentru o rețetă de cornulețe, care îți vor aminti de gustul copilăriei, cu siguranță. Deși este un desert care se pregătește rapid, nu trebuie să uiți să adaugi un ingredient, atunci când pregătești cornulețele.
- Ingredientul care nu trebuie să lipsească din cornulețele de post
- Așa le dai un gust delicios
Printre cele mai populare rețete în perioada postului se numără cornulețele, pe care le poți pregăti rapid și din câteva ingrediente simple.
Fiind vorba de un desert versatil, este bine să nu uiți să adaugi un ingredient, atunci când le prepari.
Ce trebuie să pui, pentru a obține cornulețe delicioase
Atunci când pregătești cornulețetele, este bine să adaugi și puțină apă minerală. Fie că optezi pentru a înlocui apa minerală în totalitate, fie că folosești doar o cană de apă minerală, vei observa că desertul iese mult mai fraged, dar și delicios.
Mai există o variantă la fel de populară printr gospodine, și anume aceea în care în aluat este adăugat borș, în loc de apă minerală, pentru a obține cornulețe fragede.
Cea mai simplă rețetă de cornulețe de post
Ingrediente pentru aluat
- 400 g făina 000
- ulei de floarea soarelui
- apă minerală / borș
- 65 ml zeama de lămâie + 65 ml apă
- coaja rasă de la 2 lămâi
- 6 g drojdie proaspătă sau 2 g uscată
- ½ linguriță extract de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat bourbon
- un praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 150 g gem gros de prune
- 50 g nucă tocată mărunt
- 2 linguri nucă sau migdale măcinate fin
Mod de preparare:
Se amestecă uleiul cu făina, un praf de sare și coajă de lămâie. După ce ingredientele sunt amestecate, se pune și drojdia, împreună cu zahărul vanilat. Se amestecă în continuare și se pune și sucul de la lămâie, împreună cu apa minerală.
Se frământă aluatul și se lasă la rece măcar o oră. Între timp, poate fi pregătită umplutura din nuci și gemul de prune. Primul ingredient poate să nu fie atât de bine măcinat, asta dacă vrei să simți gustul nucilor și se amestecă.
După ce aluatul a stat la frigider o oră, se împarte în două. Una dintre ele se lasă la rece, în timp ce restul de aluat se întinde cu sucitorul și se taie foaia, iar mai apoi se umple cu amestecul de nuci și gem și se rulează.
Se lasă la cuptor pentru 25 - 30 de minute, la 190 de grade Celsius, iar după ce sunt gata, se pudrează cu zahăr.