Cornuleţe „coarne de gazelă”. O rețetă delicioasă pentru zilele de post
Publicat pe 08.04.2022 la 19:18 Actualizat pe 08.04.2022 la 19:18
Pentru că știm că vrei să-ți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios în perioada postului, dar nu mai știi ce să mai gătești, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru cornulețele „coarne de gazelă”. Iată de ce ingrediente avem nevoie și care ese modul de preparare.
- Cum se pregătesc cornulețele „coarne de gazelă”
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert
Vrei să îți surprinzi familia și prietenii cu un desert delicios, dar nu mai știi ce să pregătești pentru că suntem în perioada postului? Noi îți prezentăm cea mai simplă și gustoasă rețetă pentru cornulețele „coarne de gazelă”. De ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă, dar și care este modul de preparare.
Rețetă pentru cornuleţe „coarne de gazelă”
Ingrediente
- 100 g zahăr tos
- 200 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
Ingrediente pentru sirop
- 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 300 g nuci măcinate
- 2 linguri apă de flori de portocal
Ingrediente pentru umplutură
- 200 ml apă
- 2 linguri apă de flori de portocal
- 250 g margarină
- 100 ml ulei
- 750 g făină
Ingrediente pentru aluat
- 30 ml apă
- sucul de la o lămâie
Modul de preparare
Pentru început, amestecăm uleiul, făina, margarina topită și apa de flori de portocal, iar apoi punem si 200 ml de apă. Le amestecăm bine, după care frământăm aluatul și îl lăsăm să se odihnească pentru 10 minute.
Într-un alt bol punem nucile,zahărul pudră și aroma de vanilie. Le amestecăm bine cu puțină apă de flori de portocal.
Întindem aluatul și îl decupăm cu benzi late de 10 cm. Punem umplutură, iar apoi le rulăm și aducem colțurile spre interior. Le băgăm la cuptor pentru 30 de minute.
Le lăsăm la răcin și punem și siropul, zahărul pudră cu aromă de vanilie, iar apoi este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Cornuleţe cu smochine. O rețetă pe care trebuie să o încerci în perioada postului