Cornuleţe cu mac. O rețetă pe care trebuie să o încerci în zilele de post
Publicat pe 05.04.2022 la 23:25 Actualizat pe 05.04.2022 la 23:25
Momentele petrecute alături de prieteni și familie sunt cele mai importante și trebuie să le prețuim din plin. Ei bine, dacă vrei să le gătești celor dragi un desert delicios, dar nu mai știi cu ce să-i mai surprinzi, noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru cornulețele cu mac. De ce ingrediente avem nevoie.
- Cum se pregătesc cornulețele cu mac
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest desert
Îți dorești să le gătești celor dragi un desert delicios, dar suntem în perioada postului și nu mai ai idei? Noi venim cu soluția și îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru cornulețele cu mac. Iată de ce ingrediene avem nevoie pentru a prepara această delicatesă pe care trebuie să o încerci neapărat.
Rețetă pentru cornulețe cu mac
Ingrediente
- 100 g mac
- 1 praf sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 banană
- 100 g zahăr pudră
- 200 g margarină
- 300 g făină
- 5 linguri zahăr
Modul de preparare
Pentru început, într-un bol amestecăm zahărul vanilat, sarea, făina, zahărul normal și margarina moale, pe care o tăiem cuburi. Adăugăm peste o banană mărunțită bine cu furculița. Amestecăm cu grijă compoziția. Dacă aluatul este tare putem adăuga apă cu o lingură.
Lăsăm aluatul să se odihnească timp de o oră. În tot acest timp, într-un bol punem macul și zahărul și le amestecăm bine. Trebuie să fim atenți ca aluatul să fie omogen, nu moale. Întindem aluatul și îl tăiem, iar peste fiecare punem umplutura cu mac.
Așezăm cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute. Acestea se pot gusta reci sau calde, după preferință. După toți pașii urmați este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de pachețele cu piersici. Un desert gustos pentru toți cei dragi