Budincă de cartofi. Cea mai delicioasă rețetă de post
Publicat pe 05.04.2022 la 20:23 Actualizat pe 05.04.2022 la 20:23
Cu toții știm că pofta este mare, mai ales acum, în perioada postului. Dacă vrei să-ți surprinzi familia, dar chiar nu mai știi ce să mai gătești pentru tine și cei dragi, noi venim cu soluția. Îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru budinca de cartofi. De ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă de post.
- Cum se pregătește budinca de cartofi
- De ce ingrediente avem nevoie pentru acest preparat de post
Momentele petrecute alături de familie și prieteni sunt importante și cu siguranță că ne dorim cu toții să-i surpindem pe cei dragi cu o masă delicioasă, cu atât mai mult în perioada de post. Îți prezentăm cea mai simplă rețetă pentru budinca de cartofi. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru această delicatesă.
Rețetă pentru budincă de cartofi
Ingrediente
- 250 g brânză tofu sau caşcaval de post
- 50 g seminţe de chimen
- sare
- 50 g margarină
Modul de preparare
Pentru început trebuie să spălăm bine cartofii, după care îi punem la fiert într-o oală cu apă și sare. Imediat cum s-au fiert bine îi scurgem de apă și îi lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
După ce s-au răcit cartofii îi curățăm de coajă și îi împărțim în două. O jumătate o pisăm, iar pe cealaltă o tăiem cu grijă în felii subțiri. Ungem o tavă sau o formă cu margarină, așezăm primul strat de cartofi care sunt tăiați felii. Separat, într-un alt bol, pisăm și ceilalți cartofi până au o structură de piure.
Pireul îl amestecăm cu margarină și cu semințele de chimen, după care le amestecăm cu brânza de post ori cașcaval. Întindem crema de cartofi și a acoperim cu un strat de felii de cartofi. O băgăm la cuptor, iar apoi este gata de servit, decorată după bunul plac, cu pătrunjel, mărar ori chiar lămâie. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de ciorbă de perișoare din ciuperci. Preparat gustos și specific perioadei de post