Ingredientul care trebuie adăugat în pandișpan. Așa vei obține un desert aromat și pufos
Printre deserturile ușor de preparat se numără pandișpanul, o rețetă care îți amintește, cu siguranță de copilărie. Deși nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l pregăti, este bine să nu omiți un ingredient pe care să îl pui în pandișpan.
- Ce trebuie adăugat în pandișpan pentru un gust delicios
- Trucul simplu al gospodinelor
Fie că este vorba de pandișpanul clasic ori de cel cu fructe, desertul poate fi pe placul tuturor, având în vedere că este o rețetă care se face rapid.
Dacă vrei să te bucuri de gustul copilăriei, este bine să nu uiți de un ingredient care era folosit pe vremea bunicilor, pentru un desert aromat și pufos.
Ingredientul de care nu trebuie să uiți pentru un pandișpan delicios
Pentru a obține un desert delicios, nu ai nevoie de ingrediente prea scumpe, dar este bine să nu uiți de coaja rasă de lămâie, atunci când îl pregătești.
Desertul are o istorie îndelungată și se spune că a fost realizată pe baza unor ingrediente care se găseau la un preț accesibil. Cum oamenii nu își permiteau produse prea scumpe, coaja de lămâie era una dintre variantele cele mai bune.
La fel se spune și despre nucile tocate, care dau un gust delicios pandișpanului. De aceea, dacă pregătești desertul, este bine să nu omiți unul sau ambele ingrediente.
Cu timpul, în rețetă a fost integrată și esența de rom sau vanilie, care te va ajuta să obții un desert delicios.
Cum pregătești cea mai simplă rețetă de pandișpan
Ingrediente:
7 ouă
unt
210 grame de făină
210 grame de zahăr
praf de sare
coajă de lămâie / nuci tocate / esența de rom ori vanilie
Mod de preparare:
Cu toate că nu este un desert „pretențios”, cea mai importantă etapă în pregătirea pandișpanului este coacerea, căci, dacă va sta prea mult timp la cuptor, nu vei obține desertul dorit.
Pentru început, se amestecă ouăle cu zahărul și sarea, până amestecul este omogen. Compoziția trebuie să își tripleze volumul, mai apoi se adaugă câte o lingură de făină treptat și se amestecă. Ulterior, se adaugă și restul de făină și se repetă procesul.
Se tapetează tava cu făină și unt, iar mai apoi se pune aluatul și se nivelează. Important este să nu fie turnată compoziția în același loc.
Se lasă la cuptor la 170 de grade, pentru 20 - 25 de minute. După ce este gata, cuptorul nu trebuie deschis imediat, ci lăsat încă 15 minute.