Ingredientul care trebuie pus neapărat pentru cea mai bună pizza. Așa o să fie ca la restaurant
Dacă vrei să te bucuri de o pizza delicioasă făcută în casă, dar nu știi cum să îi dai cel mai bun gust, există un ingredient pe care bucătarii nu îl uită niciodată, atunci când o prepara. Italienii îl folosesc mereu, pentru că adaugă un plus de savoare.
- Ingredientul care trebuie pus neapărat pentru cea mai bună pizza
- Așa o să fie ca la restaurant
Cu toate că în prezent există tot felul de rețete apărute pe baza celei tradiționale din Italia, iar bucătarii se „întrec” în a prepara pizza cu diferite alimente sau toppinguri, rețeta originală este una simplă și conține un ingredient pe care și tu, cu siguranță, îl ai în bucătărie.
Ce ingredient trebuie adăugat în pizza pentru un gust delicios
În general, elementul principal care îi dă cel mai bun gust feliilor de pizza este sosul. De aceea, bucătarii spun că este bine ca atunci când îl pregătești să nu uiți de un ingredient simplu, dar care face diferența și anume oțetul balsamic.
Atunci când pui pasta de tomate, împreună cu usturoiul tocat, sarea și piperul, este bine să adaugi și acest ingredient, pentru că îi va da un plus de savoare feliilor de pizza.
Cea mai simplă rețetă de pizza
Ingrediente:
- 500 g făină
- 50 ml ulei
- 300 ml apa
- 1 linguriță cu vârf de sare
- 1 linguriță cu vârf de zahăr
- 20 g drojdie proaspătă sau 6 g uscată
Pentru topping:
- salam
- șuncă
- bacon
- cârnați
- cabanos
- crenvursti
- roșii
- ceapă
- ardei
- ciuperci
- porumb
- sos de roșii
- cașcaval
Mod de preparare:
Pentru început, se amestecă drojdia cu apa caldă, iar mai apoi se adaugă zahărul, puțin ulei și sare. Se adaugă făină și se frământă aluatul, care trebuie lăsat la dospit cel puțin 50 de minute, la un loc rece și acoperit cu un prosop.
În tot acest timp, pot fi tăiate legumele, împreună cu mezelurile. După ce aluatul a stat suficient timp la dospit, se pune hârtie de copt, iar mai apoi poate fi adăugat sosul peste aluat, împreună cu mezelurile, legumele și brânza, iar mai apoi se lasă la cuptor pentru 15 - 20 de minute, la o temperatură de 220 - 230 de grade.