Ingredientul secret care va face fasolea să fie mult mai gustoasă. Sigur îl ai și tu în bucătărie
Publicat pe 26.06.2025 la 12:18 Actualizat pe 26.06.2025 la 12:18
Vrei ca fasolea ta să fie cu adevărat delicioasă, aromată și să-ți amintească de gustul mâncărurilor „ca la bunica acasă”? Secretul stă într-un ingredient simplu, pe care sigur îl ai în bucătărie.
- Ce să pui în fasole ca să fie mult mai gustoasă
- Secretul pentru un preparat delicios
O mulțime de oameni adoră să mănânce fasole coaptă, iar aceasta ar putea deveni mai gustoasă dacă se adaugă un singur ingredient.
Ce să pui în fasole ca să fie mult mai gustoasă
Potrivit unui utilizator TikTok câștigi la capitolul gust dacă adaugi un singur lucru fasolei tale: untul. Da, ai citit bine! O simplă bucățică de unt, adăugată în timpul fierberii sau la final, poate face minuni.
Există câteva motive pentru care untul poate contribui la îmbunătățirea mâncării. Acesta poate adăuga o profunzime cremoasă și savuroasă fasolei, precum și o face mai luxoasă și decadentă, în special atunci când este servită pe pâine prăjită.
Untul poate, de asemenea, să îmbunătățească textura. În unele rețete, acesta poate chiar ajuta la echilibrarea dulceaței sosului.
Cat fierbe fasolea la oala sub presiune
Oala sub presiune este o variantă excelentă pentru prepararea rapidă a fasolei, pentru că reduce semnificativ timpul de gătire. Fasolea gătită într-o oală sub presiune va fi gata în aproximativ o treime din timpul necesar în care s-ar găti pe aragaz.
În aproximativ 22-30 de minute, fasolea ar trebui să fie gata, evident, în funcție de soi. Iată câteva recomandări de care poți ține cont atunci când gătești fasole uscată sub presiune:
- Nu umple niciodată oala sub presiune mai mult de jumătate.
- Oala sub presiune trebuie să conțină minimum ½ cană de lichid.
- Adăugă între 1 și 4 linguri de ulei vegetal și 1 lingură de sare la un kilogram de fasole în timpul înmuiării sau gătitului. Testele au arătat că atunci când se adaugă ulei și sare, fasolea uscată își păstrează intactă forma.
- Lasă presiunea să scadă de la sine.