Rețetă de orez cu sos de roșii și fasole. O mâncare de post delicioasă și sănătoasă
Publicat pe 12.04.2024 la 10:19 Actualizat pe 12.04.2024 la 10:19
Rețeta de orez cu sos de roșii și fasole este simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru ea. Este un preparat delicios și care va reuși să-ți încânte papilele gustative. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru această mâncare gustoasă și sănătoasă, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de orez cu sos de roșii și fasole
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Această mâncare nu este doar sățioasă, ci și plină de arome și texturi delicioase. Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să includă mai multe legume în dieta lor sau pentru cei care țin post. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de un preparat gustos!
Rețetă de orez cu sos de roșii și fasole
Orezul cu sos de roșii și fasole este delicios! Cu siguranță vei rămâne surprins de gustul acestui preparat sănătos și vei vrea să-l pregătești mai des.
Ingrediente
-1 cană de orez
-1 cutie de fasole roșie conservată (aproximativ 400g)
-1 ceapă mare, tocată fin
-2 căței de usturoi, zdrobiți
-400 g de roșii tocate în suc propriu
-2 linguri de ulei de măsline
-opțional: 1 linguriță de zahăr
-1 linguriță de oregano uscat
-1/2 linguriță de cimbru uscat
-sare
-piper
-apă fierbinte
Mod de preparare
Clătește orezul sub apă rece până când apa devine clară. Acest pas ajută la îndepărtarea excesului de amidon. Într-o oală mică, fierbe orezul într-o cantitate dublă de apă cu puțină sare, acoperit, la foc mic, până când orezul absoarbe toată apa și devine moale, adică pentru aproximativ 15-20 de minute.
Într-o tigaie adâncă sau un ceaun, încălzește uleiul de măsline la foc mediu și sotează ceapa și usturoiul până când devin translucide și aromate, aproximativ 3-4 minute. Adaugă roșiile tocate, zahărul, dacă folosești, oregano și cimbru. Asezonează cu sare și piper după gust.
Lasă sosul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ 10 minute, până începe să se îngroașe. Scurge fasolea roșie și clătește-o sub apă rece, apoi pune-o în sos. Continuă să gătești totul împreună pentru încă 5 minute, ajustând de sare și piper dacă este necesar.
Servește orezul cald, acoperit cu sosul de roșii și fasole. Poți adăuga, dacă dorești, ierburi proaspete tocate, cum ar fi pătrunjel, pentru un plus de prospețime și culoare. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de chec pufos cu lapte condensat. Ai nevoie de puține ingrediente pentru a pregăti un desert delicios