Ingredientul secret pentru cele mai bune spaghete bolognese. Nu le vei mai găti niciodată altfel
Publicat pe 23.06.2025 la 10:16 Actualizat pe 23.06.2025 la 10:16
Dacă vrei ca spaghetele bolognese să fie mai fragede, mai aromate și pur și simplu irezistibile, tot ce trebuie să faci este să adaugi un ingredient pe care sigur îl ai în bucătărie. Va da preparatului o textură cremoasă și un gust autentic, exact ca în rețetele tradiționale italiene.
- Cum faci cele mai savuroase spaghete bolognese
- Ingredientul secret care le face fragede
Un ingredient obișnuit poate da un plus de savoare unui bol de spaghete bolognese.
Ingredientul secret pentru cele mai bune spaghete bolognese
Potrivit experților în alimentație, dacă adaugi cafea instant în spaghetele bolognese, acest lucru poate revoluționa gustul, dând o nouă viață acestui fel de mâncare. Așadar, dacă vrei să încerci și altceva, pe lângă clasica rețetă, adaugă un strop de cafea în sosul de spaghete.
Amărăciunea cafelei poate ajuta la echilibrarea dulceții roșiilor din sos, conferindu-i o aromă delicioasă și adăugând mult mai multă profunzime gustului.
Mai mult, cafeaua în mâncare are și un alt beneficiu, deoarece aciditatea sa poate ajuta la frăgezirea cărnii prin descompunerea proteinelor din carne tocată, făcând-o mai umedă și mai puțin gumoasă, explică specialiștii.
Rețeta de sos bolognese a Gabrielei Cristea
Ingrediente:
-1 kg de carne de vițel tocată
-100 ml de ulei de măsline
-1-2 morcovi
-2-3 cepe mari
-1 căpățână de usturoi
-400 gr de pastă de roșii
-70-100 gr de bulion
-100 ml de vin alb sec
-2 l de supă sau apă
-sare
-piper
-busuioc
-foi de dafin
-chilli
Mod de preparare:
- curăță bine ceapa și usturoiul, apoi morcovii și taie totul în bucăți mai mari.
- pune aceste ingrediente într-o oală mare cu ulei de măsline. Când s-a călit ceapa, pune și carnea de vițel la călit.
- lasă totul la călit, apoi pune pasta de roșii și bulionul, după care adaugă busuiocul și apa. Se pune apă trei sfert de oală, după care se adaugă doi foi de dafin, chilii, piper și sare.
- pune puțin zahăr în compoziție, imediat după ce pui sarea. Lasă trei ore și jumătate la fiert, după care adaugă vinul. Mai lasă la fiert încă 30-40 de minute.