Mâncare de prune uscate cu orez și zahăr ars. Rețetă inedită pentru cină
Mâncarea de prune uscate cu orez și zahăr ars este o combinație de arome inedită, de care te vei îndrăgosti instant. Deși la prima vedere pare un preparat ciudat, este una dintre delicatesele pe care trebuie să le încerci cel puțin o dată. Este un preparat inedit, potrivit pentru a fi servit la cină.
- Cât de delicioasă este mâncarea de prune uscate cu orez și zahăr ars
- Delicatesa care nu trebuie să lipsească de la cină
Amatorii de preparate inedite vor adora această rețetă. Dacă te-ai plictisit de mâncarea clasică pe care o gătești mereu, trebuie neapărat să încerci mâncarea de prune uscate cu orez și zahăr ars. Este o rețetă pe care puțini au curajul să o ăncerce, însă o adevărată delicatesă, care îți va încânta papilele gustative.
Rețetă de mâncare de prune uscate cu orez și zahăr ars
Aceasta rețetă este simplă, sunt necesare doar câteva ingrediente și este una dintre preparatele pe care le vei găti și a doua oară. Mâncarea de prune uscate cu orez și zahăr ars are combinație de arome care te va cuceri instant și cu care îți vei încânta și întreaga familie. Poate fi consumat la cină și este foarte sănătos pentru organism.
Ingrediente
- 500 de grame de prune uscate
- O cană și jumătate de orez
- 4 linguri de zahăr
Mod de preprare
Pentru început se pune orezul la fiert. Într-un bol separat se topește zahărul și se caramelizează. Peste acesta se pun prunele cu apa, iar mai apoi orezul, după ce a fost scurs de apă. În amestec se mai adaugă zahăr și scorțișoară pentru aromă și se mai lasă încă câteva minute la fiert. După ce orezul este suficient de moale, se poate lua de pe foc.
De unde provine rețeta
Aceasta rețetă poate fi adaptată în funcție de preferințele oamenilor, astfel că se mai pot adăuga miere și alte ingrediente preferate. Este o rețetă tradițională românească, pe care gospodinele o pregăteau, de fiecare dată, în sezonul rece.
Având în vedere prunele delicioase care se găsesc acum, este foarte ușor să obții un preparat reușit. Poate fi servit alături de un pahar de vin de casă, care va completa perfect savoarea acestui preparat.
Bunicile românilor își amintesc cu drag de vremurile în care îl pregăteau pentru întreaga familie, iar altor persoane le aduce adminte de gustul copilăriei.