Omletă de post cu tofu. Nici nu îți dai seama că lipsesc ouăle
Ouăle sunt printre alimentele interzise în post, dar pot fi la fel de bine înlocuite cu alte produse, astfel încât mâncarea să aibă, în continuare, gust. În cazul omletei, tofu poate lua locul acestui ingredient.
- Omletă de post cu tofu
- Nici nu îți dai seama că lipsesc ouăle
De cele mai multe ori, mai ales în perioada postului, oamenii au tendința de a crede că mâncărurile care nu sunt de dulce nu sunt atât de delicioase precum cele care conțin lapte, carne sau ouă. În prezent, aceste produse pot fi înlocuite și nici nu vei simți că mâncărurile sunt de post.
Rețetă de omletă de post cu tofu
Ingrediente:
tofu cu sare
apă
ulei de măsline
ardei kapia
ceapă
condimentele preferate
bază pentru mâncărurile de legume
Mod de preparare:
Se taie legumele și se pun primele la călit în puțin ulei. Se adaugă și apă, dar abia după ce legumele s-au înmuiat complet. Mai apoi, se pune și baza de mâncăruri pentru legume, condimentele preferate, iar următorul pas este de a zdrobi tofu. În acest fel, aspectul va aduce tot mai mult cu cel al unei omlete clasice. Se amestecă împreună cu legume și se lasă pe foc pentru câteva minute și se amestecă din când. După cel mult cinci minute, omleta este gata și poate fi servită cu o salată.
Ce este tofu și cum se obține
Tofu a devenit extrem de populară în ultimii ani, fiind considerată o variantă ideală pentru cei care țin post ori vor să scape de kilogramele în plus. Este o brânză vegetală, care se obține din lapte de soia și poate fi integrată într-o mulțime de preparate. Specialiștii spun că tofu poate ține locul altor alimente, precum carne, lapte sau ouă, asta pentru că are o cantitate mare de proteine, aminoacizi, carbohidrați și minerale.
Ce mai poți găti cu tofu în post
Tofu este un aliment versatil și se pot obține mai multe mâncâruri, începând de la clasicul gyros, care conține, de obicei, carne, ce poate fi înlocuită cu acest tip de brânză, împreună cu legumele preferate și sos tzatziki. Tofu mai poate fi integrată și în plăcinte sărate ori în salat și la fel de bine mai poate fi gătit și la cuptor, care poate fi servit fie la masa de prânz ori cină sau poate ține locul unei gustări.