Brânza tofu este de post? Din ce se prepară și ce beneficii are
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 29.10.2023 la 18:14
Actualizat pe 29.10.2023 la 18:14
Brânza tofu este un aliment ideal pentru persoanele care își doresc să aibă un stil de viață sănătos și are o mulțime de beneficii pentru organism. Chiar dacă nu face parte dintre cele mai consumate tipuri de brânză de căte români, în alte țări face furori. Iată din ce este preparată și dacă brânza tofu este de post.
- Cât de sănătoasă este brânza de post
- Din ce ingrediente se prepară
Brânzeturile și lactatele fac parte din cele mai consumate alimente de către români, însă de cele mai multe ori, brânza tofu este trecută cu vederea.
Ei bine, are un preț mic și este foarte sănătoasă, motiv pentru care specialiștii o recomandă în alimentația oamenilor. Poate fi consumată atât în stare crudă, cât și adăugată în alte preparate, cărora le dă un gust savuros.
Brânza tofu este de post. Cum se obține
Acest tip de brânză face parte din alimentele care pot fi consumate în timpul postului și poate să înlocuiască carnea cu succes. Spre deosebire de cele mai populare feluri, brânza tofu este obține din lapte de soia și zeamă de lămâie, astfel că este considerat un produs vegetal. Chiar dacă este diferită de celelalte tipuri de brânză, îi asigură organisului nutrienții de care are nevoie.
Ce beneficii are tofu
Tofu este unul dintre cele mai consumate preparate în Asia și America și are un gust deosebit. Dincolo de faptul că este delicioasă și nu dai niciodată greș cu ea, are și multe beneficii pentru organism. Unul dintre cele mai importante este faptul că are foarte puține calorii în raport cu proteinele, astfel că poate fi consumată fără griji de persoanele care țin dietă.
Mai mult, brânza tofu nu conține deloc gluten și colesterol, deci este considerată un preparat ușor pentru organism. Are o cantitate mare de proteine, calciu și zinc și este ideală pentru sportivi.
Datorită proprietățillor pe care le are, brânza tofu reduce riscul de osteoporoză, reduce riscul de cancer la sân, este ideală pentru persoanele care suferă de diabet și menține sănătatea inimii.
Cum se poate găti și cu ce se mănâncă
Brânza tofu se obține din laptele de la boabele de soia și zeama de la lămâie. Acestea se adaugă împreună și se amestecă de maxim patru ori, iar mai apoi se lasă la scurs prin tifon.
Brânza tofu poate fi mâncată cu o salată de legume, sau poate fi preparată la grătar. De asemenea, poate fi adăugată în plăcinte sau alte preparate la care, de obicei, românii folosesc alte tipuri de brânză.
Citește și: Tofu la tigaie cu porumb, ciuperci și ardei. O rețetă de vară simplă și gustoasă