Cu ce se mănâncă tofu. Idei de combinații gustoase pentru post sau pentru vegetarieni
Publicat pe 23.07.2021 la 16:05 Actualizat pe 23.07.2021 la 16:05
Vrei să mai schimbi meniul zilei, ești vegetarian sau ești în post, atunci acest articol este pentru tine. Avem idei de combinații gustoase cu tofu. Descoperă ce este acest aliment, cum, dar și cu ce îl poți consuma în cel mai sănătos mod.
- Tofu poate fi preparat în diferite moduri.
- Tofu este un aliment ce previne numeroase boli.
Tofu este brânza făcută din soia, aleasă de vegetarieni sau în perioada de post. Acest aliment poate înlocui, fiind o aleternativă sănătoasă, o masă bogată în proteine și vitamine. De asemenea, tofu previne anumite boli, precum cele cardiovasculare, osteoporoza, leziunile hapetice și multe altele.
Ce este tofu
Ai auzit mereu cuvântul tofu și că multă lume mănâncă acest aliment, dar încă nu ai ideea ce este? Aici și acum găsești răspunsul: Mai exact tofu este un fel de caș procesat din soia, originar din China, descoperind fiind în urmă cu 2.000 de ani, când s-ar fi amestecat accidental un lot proaspat de lapte de soia cu sare Nigari.
Cu ce se manancă tofu
Tofu poate fi mâncat alături de o salată de crudități, cu rulouri din spanac, poate fi introus în orice plăcintă, mai ales în cea cu spanac sau în combinație cu porumb și ciuperci.
Două idei de gustări sănătoase
Așa cum era de așteptat, azi nu vorbim doar de ce este tofu, ci vă spunem și cum puteți să-l preparați. Avem două idei de gustări sănătoase și foarte simple: tofu la grătar și tofu marinat.
Tofu la grătar este cea mai rapidă mâncare, dar și cea mai indicată dacă ești vegetarian sau esti în post. Tot ce ai de făcut este să te asiguri că grătarul este bine încins, să tai bucățile de tofu rondele, să le condimentezi cu mirodeniile tale preferate și să le stropești cu puțin ulei de măsline. Atenție, preparatul nu trebuie lăsat mai mult de un minut pe fiecare parte.
Dacă nu te-am convins cu această rețetă, mai venim cu una în atenția ta. Poți găti tofu marinat, în stil asiatic. Ingredientele secrete fiind chiar condimentele asiatice, combinate cu ulei de măsline, oțet balsamic prin care trebuie să treci bucățile mari de tofu. După 30 de minute, poți mânca tofu gata marinat sau îl poți adăuga în alte preparate prăjite sua coapte. El mai poate fi prăjit, ori preparat la aburi.
Ce proprietăți are tofu
În ziua de astăzi, tot mai multe persoane consumă tofu, în special cele care au renunțat la carne ori cele care urmează o perioadă de post. Însă, acest aliment îl poți consuma oricând, căci, conform specialiștilor este bogat în proteine, conține toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul uman și tot în el se regăsesc și grăsimi, carbohidrați, vitamine și minerale. Astfel, o sută de gramde tofu conține opt grame de proteine, două de carbohidrați, un gram de fibre, patru de grăsimi, dar și mangan, fosfor, calciu, seleniu, cupru, magneziu, fier și zinc.
Ce se poate găti cu tofu
Tofu este alimentu pe care-l poți folosi cu ușurință la mai toate felurile de mâncare. Specialiștii în ale gastronomiei spun că poți prepara pizza cu tofu, salate, sandvișuri, hamburgeri, omlete sau paste. De asemenea, poți pune bucăți de tofu, în supe, tocănițe sau fripturi și, de asemenea, se poate folosi și la prepararea deserturilor. Cel mai ușor, din tofu poți prepara o cremă cu aromă de ciocolată.
Citește și: REȚETA ZILEI: Burger delicios cu ciuperci, pentru toți vegetarienii pretențioși!