Trei rețete cu soia delicioase. Idei noi pentru zilele de post
Publicat pe 08.04.2021 la 19:12 Actualizat pe 08.04.2021 la 19:13
Postul Paștelui este mare și poate fi destul de greu de ținut. Dacă te afli printre cei care au totuși această voință, aceste trei rețete cu soia îți vor fi de mare ajutor.
- Rețete cu soia delicioase.
- Noi idei pentru postul Paștelui.
Mulți credincoși care postesc fug de preparatele cu soia, gândindu-se că nu sunt deloc gustoase. În realitate, atunci când ai rețeta potrivită, soia poate fi un ingredient delicios. De la mâncare până la chiftele cu soia, aceste trei rețete sunt perfecte pentru zilele lungi de post.
Mâncare de soia cu ciuperci
Ingrediente
- 1 ceapă
- 50 ml ulei
- 2 lingurițe boia dulce
- 2 cartofi mari
- 250 g ciuperci
- 50 g cuburi de soia
- 1 cub Maggi cu legume
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Cuburile de soia se pun la fiert 20 de minute în apă clocotită și sărată.
Într-o cratiță se încinge uleiul, se pune ceapa tocată mărunt și se călește ușor, apoi se adaugă boia și cartofii curățați, spălați și tăiați cubulețe.
După câteva minute se adaugă și ciupercile spălate și tăiate bucăți. Se adaugă sare și se amestecă pentru a nu se lipi. După alte 2 minute, acoperim cu apă și lăsăm să fiarbă la foc domol cam 20-25 minute, pana se fierb cartofii și se formeaza un fel de sos.
Cuburile de soia se scurg de apă, se presează ușor până iese apa din ele, apoi se adaugă peste ele cartofii si ciupercile. Se pune și cubul de legume și se lasă să clocotească împreună 1 minut. Se servește cu pătrunjel verde pe deasupra.
Mâncare de soia cu spanac
Ingrediente
- 1 pachet soia cuburi
- 2 cutii spanac de 350 g
- sare
- 1 fir de praz sau 1 ceapă
- 500ml suc de roșii
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 pahar apă
- pătrunjel
- alte condimente dupa preferință
Mod de preparare
Soia se pune la fiert în apa cu condimente pentru cca. 20 de minute. Se încinge uleiul într-o cratiță, apoi se pune prazul sau ceapa tocate mărunt. Se călește ușor, după care se adaugă puțină apă caldă, se acoperă și se lasă la înăbușit.
Atunci când prazul este bine pătruns, se adaugă sucul de roșii, se lasă să dea în câteva clocote, apoi se pune soia deja fiartă bine și se amestecă. Spanacul scurs și tocat fin se adaugă după câteva minute, api se pune și paharul cu apă. Se pune sare după gust și se lasă să scadă până se obține consistența dorită.
După ce ai pus în farfurie, presari puțin pătrunjel verde și este gata. Poftă bună!
Rețetă de chiftele cu soia
Ingrediente
- 1 pungă soia granule
- 1/2 cub concentrat de legume
- 4 căţei de usturoi
- 2 linguri făină
- 1 cartof
- piper
- 1 legatură pătrunjel
- 4 linguri pesmet auriu
- ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare
Se va fierbe soia în apa cu jumătatea de cub de concentrat pentru 30 de minute. Se lasă apoi să se scurgă şi se presează foarte bine.
Peste soia se adaugă usturoiul pisat şi cartoful trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici și se amestecă bine.
Când amestecul a devenit omogen, se adaugă făina, pătrunjelul şi se potriveşte gustul din sare şi piper. Se amestecă foarte bine din nou.
Chiftelele se formează cu mâna umedă și se trec prin pesmet, se aplatizează şi se pun la prăjit în ulei. Când sunt gata, se scot pe şervete de hârtie.