Pască fără aluat. 4 rețete simple
Astăzi a început Săptămâna Mare și suntem tot mai aproape de sărbătoarea Paștelui, iar gospodinele se pregătesc cu bunătăți pentru a le pune pe masă. Pentru un desert ca la carte, vă prezentăm câteva idei de rețete pentru o pască delicioasă, fără aluat.
- Cele mai simple rețete de pască fără aluat
- Cum rpegătești cea mai bună pască
Pască fără aluat, rețetă simplă cu iaurt și smântănă
Pasca fără aluat este foarte ușor de realizat și pentru a ieși din tipare, poți adăuga ingrediente diferite pentru un plus de savoare, pentru gustul oricui. Pasca fără aluat, cu iaurt și smântână este un desert ce nu trebuie să lipsească de pe masa de Paște, iar gospodinele se întrec în secrete și rețete.
Ingrediente
- 5 ouă
- 10 linguri zahăr
- 750 grame brânză dulce
- 250 grame de smântână
- 100 grame stafide înmuiate în apă călduţă
- 1 fiolă esenţă de rom
- 2 fiole esenţă de vanilie coaja rasă de la o lămâie
- 3 linguri făină
jumătate de pachet de unt unt
- 3 linguri de lapte praf.
Mod de preparare
Pentru pasca fără aluat, înainte de toate, trebuie să mixăm gălbenuşurile împreună cu zahărul, brânza dulce, smântâna, coaja rasă de lămâie, untul topit, laptele praf şi esenţa de vanilie. Trebuie să adăugăm apoi stafidele scurse, la fel şi coaja de lămâie.
Apoi trebuie să cernem făina peste compoziţia de brânză şi o încorporăm , amestecând tot cu lingura. La final adăugăm albuşurile bătute spumă cu un praf de sare. Omogenizăm şi întindem compoziţia într-o formă rotundă. Spre final punem compoziția la cuptorul încins la 180 de grade pentru o oră.
Pască fără aluat cu ciocolată
Pentru un plus de savoare pe masa de Paște, ciocolata este mereu alegerea ideală. Combină acest ingredient dulce în pasca fără aluat și vei obține un desert special și foarte delicios.
Ingrediente
500 de grame de brânză dulce de vaci (scursă bine în prealabil)
150 de grame de zahăr pudră
3 ouă
1 vârf de cuţit de sare
1 linguriţă de scorţişoară pudră
70 de grame de fulgi de ciocolată neagră
o lingură de esenţă de rom (opţional)
Mod de preparare
Începeţi prin a încinge cuptorul la 180 de grade. Apoi, ungeţi bine cu unt o tavă cu fundul detaşabil şi pregătiţi blatul și frecaţi oul cu zahărul şi zahărul vanilinat, adăugaţi laptele şi încorporaţi făina amestecată cu praful de copt cu ajutorul unui tel sau a unui mixer. Adăugaţi apoi ciocolata şi untul topit şi turnaţi compoziţia în tavă.
Pe urmă, pentru crema de brânză, amestecați bine brânza dulce de vaci, ouăle, zahărul, scorțișoara, fulgii de ciocolată sau bucăţi de ciocolată neagră şi lingura cu esenţă de rom (opţional), apoi amestecaţi bine. Turnaţi crema de brânză peste compoziţia de blat şi băgaţi tava la cuptor pentru 60 de minute la 180 de grade.
Pască fără aluat după rețeta lui Vlăduț
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit o rețetă de pască fără aluat, unul dintre deserturile preferate pe masa sărbătorilor pascale. Pentru a pregăti o rețetă ca la carte, urmați pașii lui Vlăduț pentru un gust delicios în ziua de Paște.
Ingrediente
750 gr brânză dulce
de vaci 400 gr smântână cu 15-20 % grăsime
200 gr unt
7 ouă
7 linguri făină
200 gr zahăr
coaja și zeama de la 1 lămâie
150 gr stafide vanilie
Mod de preparare
Pentru compoziția de pască fără aluat, mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri. Apoi, albușurile se bat spumă împreună cu zahărul, iar gălbenușurile se amestecă cu smântâna, se adaugă stafidele, apoi untul topit și făina. Se încorporează albușurile, coaja de lămâie și puțină zeamă și se adaufă în compoziție și esență de vanilie. Se unge forma cu unt și se tapetează cu făină, apoi se întinde compoziția de pască fără aluat în ea. Pasca fără aluat se lasă în cuptor pentru 45 de minute încins la 170 de grade. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie.
Pască fără aluat după rețetă simplă a lui Teo Trandafir
Când vine vorba despre mâncărurile tradiționale de sărbători, Teo Trandafir demonstrează că este o gospodină în adevăratul sens al cuvântului. Prezentatoarea TV le-a prezentat fanilor ei rețeta sa de pască fără aluat, pe care o face cu drag în prag de Paște pentru familia și prietenii ei.
Ingrediente
stafide
4 fiole aromă de vanilie sau de rom
350-400 g zahăr sau îndulcitor
10 ouă sau 30 de ouă de prepeliţă (pentru că nu au colesterol)
200 ml smântână lichidă
1 kg brânză de vaci
Mod de preparare
Se adaugă ingredientele într-un bol și se folosește un mixer. Se amestecă totul foarte bine până se omogenizează compoziția, iar apoi se toarnă totul într-un vas de yena sau într-o tavă care nu lipește (rotundă, de preferat) și se dă la cuptor. Teo Trandafir a oferit și câteva trucuri și anume: atenție la viteza mixerului, să fie mică spre medie și dacă nu vreți să folosiți zahăr pentru pasca fără aluat, puteți folosi un îndulcitor natural.
Citește și REŢETA ZILEI - VINERI: Pască în cuib de ciocolată, preferata Prinţesei Polonic