Pilaf de post pentru toate gusturile. 5 rețete care nu dau greș niciodată
Pilaful este o mâncare preferată de toată lumea. Cu siguranță ați încercat diverse combinații, dar cel mai mult v-a plăcut cel cu carne. Ei bine, noi vă informăm că existe unele rețete la fel de gustoase, poate chiar și mai savuroase, de post. Tot ce trebuie să faceți este doar să urmați câțiva pași simpli.
- Rețete simple de pilaf de post.
- Cum prepari 5 preparate delicioase în doar câteva minute.
Așadar, pilaful poate fi oricând o variantă bună, mai ales atunci când alegeți să țineți post și v-ați săturat de mâncarea de cartofi sau de celebra iahnie de fasole. În continuare vă prezentăm cinci rețete gustoase, pe placul tuturor!
Pilaf de post cu legume
Pentru pilaful de post cu legume nu vă trebuie nici multă experiență în bucătărie, nici prea multe ingrediente. Cel mai important însă este să aveți legume proaspete la îndemână, pentru ca aroma lor va da mâncării un gust la carte.
Ingrediente
Ca ingrediente aveți nevoie de 2 morcovi, 300 gr orez, o felie de rădăcină țelină, 1 ardei gras, 3 cepe mici, pătrunjel verde, 2 roșii, sare și piper, apă și 2 linguri de ulei.
Mod de preparare
Întâi trebuie să curățați foarte bine ceapa, morcovii și țelina, apoi să le băgați în robotul de bucătărie pentru a le mărunți. În cazul în care nu aveți unul, puteți opta pentru o răzătoare. Ardeiul gras de taie mărut cu ajutorul unui cuțit și se aruncă toate semințele.
Puneți într-o oală încăpătoare cele 2 linguri de ulei și lăsați-l să se încingă. Adăugați apoi legumele tocate și căliți-le, înnăbunșindu-le, după preferință, în apă. Mai apoi puneți și orezul și apa (cantitatea de apă dublă față de cantitatea de orez) și lăsați să fiarbă.
Roșiile trebuie și ele date pe răzătoare, pentru a scăpa de coajă, iar ele se pun la final peste orez. Nu uitați să adăugați și sare și piper după gust! Pentru servire puteți pune pe deasupra pătrunjel proaspăt tocat.
Pilaf de post cu ciuperci
Pilaful de post cu ciuperci este de departe cea mai ușoară rețetă. Trebuie să urmeză doar câțiva pași simpli.
Ingrediente
Ca ingrediente aveți nevoie de 1 cana orez cu bob rotund, 1 ceapa mare, 250 gr ciuperci, jumătate de cană de apă, sare și piper și o lingură de ulei de floarea soarelui.
Mod de preparare
Puneți mai întâi uleiul la încins într-o cratiță. După ce ați feliat ciupercile mărunt și ați tocat ceapa, adăugați-le în tigaie. Orezul este pus și el pe deasupra, însă înainte trebuie ținut în apă cel puțin o oră. Mai apoi puneți și apa, lăsați să dea în clocot și să fiarbă 10 minute. Asta e tot! Atenție însă, lăsați compoziția să se răcească puțin înainte de a mânca.
Pilaf de post mănăstiresc
Pilaf de post mănăstiresc este unul inedit, dar și foarte gustos. Aveți nevoie de câteva igrediente care se găsesc în fiecare cămară.
Ingrediente
Așadar, aveți nevoie de 1 cană de orez, 2 cepe mici, 90 gr ciuperci feliate, 1 morcov, 2 căni cu apă, 1 felie de țelină, 2 roșii mici, 2 linguri ulei vegetal, 2 căței de usturoi, 2 ardei grași și sare și piper după gust.
Mod de preparare
Spălați mai întâi orezul și scurgeți-l bine de apă. Legumele trebuie și ele spălate și tăiate cubulețe. Căliți apoi ceapa, usturoiul și ardeiul gras într-o tigaie în care ați pus uleiul. La 3 minute distanță puteți adăuga condimentele și restul ingredientelor, urmate mai apoi și de restul orezului. După alte 4 minute turnați apa, acoperiți oala și lăsați totul pe foc vreme de 30-40 de minute.
Pilaf de post cu măsline
Ingrediente
Pentru pilaful de post cu măsline aveți nevoie în primul rând de 1 cană de orez, 3 de apă, 1 morcov, 4 linguri ulei de măsline, 2 cepe, mărar verde, 100 gr măsline, 1 fir de ceapă verde, 3 roșii cherry și sare și piper după gust.
Mod de preparare
Căliți întâi morcovul și ceapa într-o tigaie în care ați lăsat deja uleiul la încins. Puneți apoi orezul spălat, iar ulterior cana de apă. După cinci minute puteți pune pe deasupra și celelalte 2 căni de apă, lăsând apoi totul să fiarbă preț de un sfert de oră. Nu uitați să amestecați, pentru a nu se lipi orezul de vas. La final puneți măslinele, sarea și piperul, după care amestecul se lasă pe foc timp de 5 minute. La servire puteți pune pe deasupra mărar verde și ceapă verde tocată.
Pilaf de post la cuptor
Ingrediente
Pentru pilaful de post la cuptor aveți nevoie de cele mai puține ingrediente. Acestea sunt: 300 de gr orez, 2 cele, 2 linguri de ulei de floarea soarelui și aromă de legume.
Mod de preparare
După ce alegeți atent boabele de orez și le spălați bine, puneți-le într-o cratiță, după ce ați uns-o bine cu uleiul de floarea soarelui.
Ceapa este și ea curățată, tocată mărunt și adăugată peste orez. Mai apoi puneți apa, mai exact 1,5 - 2 litri și aroma de legume. Introduceți tava la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ jumătate de oră.