Mâncare de cartofi ca la mama acasă. Rețetă simplă și delicioasă
Publicat pe 10.03.2021 la 18:19 Actualizat pe 10.03.2021 la 18:20
Pentru postul lung al Paștelui trebuie să te înarmezi cu rețete simple și delicioase, care să-i mulțumească pe cei dragi. O rețetă bună de mâncare de cartofi este esențială. Deși este un preparat pe care îl știm din copilărie, există câteva secrete care fac diferența între o mâncare de cartofi banală și una la care ți se va cere a doua porție.
- Cea mai bună mâncare de cartofi
- Iată o rețetă simplă și delicioasă!
În zilele de post în care nu ai timp de preparate complicate, o rețetă simplă de mâncare de cartofi este exact ce ai nevoie. În mai puțin de o oră și cu foarte puțin efort vei putea pune pe masă o mâncare delicioasă! Până și cei mici vor fi mulțumiți de ”opera” ta.
Rețetă mâncare de cartofi
Ingrediente
- 5 cartofi de dimensiune medie
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 1 morcov
- 2 linguri de pastă de roșii sau bulion
- 2-3 linguri de ulei
- sare
- piper
- 1/2 linguriță de cimbru uscat
- mărar proaspăt
Mod de preparare pentru mâncarea de cartofi
Vei începe cu spălarea și curățarea legumelor. Ceapa, ardeiul și morcovul se toacă mărunt. Cartofii se taie cubulețe de dimesiuni aproximativ egale. Astfel, vor fierbe în același timp.
Într-o cratiță, se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa și se călește 2-3 minute. Morcovul și ardeiul se adaugă împreună și se mai lasă încă 3 minute, până se înmoaie. Când legumele sunt călite puțin, se adaugă o cană de apă și lasă să fiarbă aproximativ 10 minute.
Când legumele s-au gătit pe jumătate, se adaugă și cartofii tocați cubulețe. Foarte important este ca apa să acopere foarte puțin cartofii, astfel încât mâncarea să nu fie la final o ciorbă.
Când cartofii sunt aproape gătiți poți să adaugi bulionul, cimbrul și sarea. După ce ai oprit focul, adaugi și mărar proaspăt tocat. Acesta îi va da un gust și o aromă aparte.