Plăcintă cu brânză, mărar și ceapă la tigaie. O rețetă delicioasă și ușor de pregătit
Dacă nu știi ce să mai gătești pentru familie, noi îți propunem o rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă la tigaie, pe care o poți face rapid. Cu siguranță un astfel de preparat îți va aminti de gustul copilăriei.
- Cum prepari cea mai delicioasă plăcintă cu brânză, mărar și ceapă
- Cea mai simplă rețetă
Fie că e vorba de plăcintele cu umplutură dulce sau sărate, astfel de preparate se numără printre preferatele românilor. De aceea, în rândurile de mai jos, vei regăsi ingredientele și modul de preparare pentru plăcinta cu brânză, mărar și ceapă.
Rețetă de plăcintă cu brânză, mărar și ceapă
Ingredient pentru aluat:
- 600 g de făină albă
- 400-450 ml lapte cu 3,5% grăsime, în funcție de cât de mult cere aluatul
- 15 g drojdie proaspătă
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 30 ml ulei
Ingrediente pentru umplutură:
- 500 g telemea de vaca grasă
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de mărar
- extra ulei pentru copt
Mod de preparare:
Pentru început, se dizolvă drojdia, împreună cu zahărul, iar după ce se obține un amestec omogen, se adaugă laptele încălzit. Ulterior, se acoperă bolul cu o folie și se lasă deoparte pentru câteva zile.
Într-un alt bol, se pune făina, împreună cu uleiul, lapte, sare, amestecul dintre drojdie și zahăr. Se amestecă, iar după ce aluatul este gata, se acoperă cu o folie și se lasă la crescut cel puțin jumătate de oră.
Se amestecă brânză, cu ceapa și mărarul tocat. După ce aluatul a lăsat la dospit, se împarte în opt bucăți și se întinde fiecare, iar în mijloc se pune amestecul brânză, ceapă și mărar. Se strâng marginile. După ce uleiul este încins, se lasă pe foc pe fiecare parte, cel puțin două minute.