Cum prepari cea mai delicioasă plăcintă cu mere. Ingredientul de care bunicile nu uitau niciodată
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 10.11.2022 la 14:48
Actualizat pe 10.11.2022 la 14:48
Plăcinta cu mere este mereu asociată cu gustul copilăriei, de aceea, dacă vrei să te bucuri de unul dintre deserturile copilăriei, în rândurile de mai jos, vei regăsi o rețetă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă. Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere Ingredientele de care nu trebuie să uiți, pentru a obține un desert delicios
- Cea mai simplă rețetă de plăcintă cu mere
- Ingredientele de care nu trebuie să uiți, pentru a obține un desert delicios
Atunci când te gândești la plăcinta cu mereu, automat îți apar în minte desertul pe care bunicile îl pregăteau cel mai des. Cu doar câteva ingrediente, te poți bucura de cea mai bună plăcintă cu mere. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară.
Rețetă pentru plăcinta cu mere
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g făină;
- 200 ml apă călduță;
- o lingură oțet;
- un praf de sare;
- 50 g unt.
Ingrediente pentru umplutură:
- un kg mere;
- 200 g zahăr;
- o linguriță unt;
- o linguriță scorțișoară;
- o lingură pesmet sau griș.
Mod de preparare:
Pentru început, se pregătește aluatul. Ai nevoie de făină, oteț, apă caldă și un praf de sare. Se amestecă ingredientele amintite mai sus și se frământă până se obține un aluat consistent.
Timp de cel puțin jumătate de oră, aluatul trebuie lăsat la rece, moment în care te poți ocupa de umplutură. Se curăță și se taie merele. Mai apoi, se pun la călit, împreună cu puțin zahăr, unt și neapărat scorțișoara, ingredient care va da un gust special desertului.
După ce au trecut cele 30 de minute, se scoate aluatul din frigider și se împarte în două părți egale. Cu ajutorul unui sucitor, se întinde prima parte de aluat, iar mai apoi se pune puțin unt topit, dar și pesmet sau griș.
Se continuă și cu cea de-a doua foaie, iar la final se rulează și se pun într-o tavă tapetată dinainte cu hârtie de copt. La final, poți să decorezi desertul cu zahăr pudră.
Citește și: Desert plăcintă turnătoare. Cea mai delicioasă și simplă rețetă