Desert plăcintă turnătoare. Cea mai delicioasă și simplă rețetă
Publicat pe 03.10.2022 la 20:11 Actualizat pe 03.10.2022 la 23:29
Nu știi ce bunătăți să mai prepari pentru tine și cei dragi? Noi venim în ajutorul tău și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru plăcinta turnătoare. Iată de ce ingrediente avem nevoie, dar și care este modul de preparare pentru acest desert gustos. Vei avea parte de multe laude.
- Rețetă de plăcintă turnătoare
- De ce ingrediente avem nevoie
Dacă îți dorești să îi surprinzi pe cei dragi cu un preparat delicios, dar ai rămas fără idei, plăcinta turnătoare poate fi alegerea potrivită! Iată cea mai simplă, ieftină și rapidă rețetă pentru acest desert gustos.
Ține cont cu strictețe de pașii de mai jos și bucură-te de cele mai frumoase momente alături de familie și prieteni. Cei dragi vor fi plăcuți surprinși de desertul pregătit chiar de tine.
Rețetă de plăcintă turnătoare
Ingrediente pentru blat
- 9 linguri ulei
- 9 linguri lapte
- 250 g făină
- două ouă
- două albușuri
- un praf de sare
- 9 linguri zahăr
- 5 g praf de copt
- un pliculeț zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- coajă de clementină
Ingrediente pentru umplutură
- 500 g brânza dulce
- 150 g zahăr
- două gălbenușuri
- un praf de sare
- două pliculețe zahăr vanilat
- un pliculeț vanilie bourbon
- o lingurp de smântână 35% grasime
- 60 g stafide
- zahar pudră
Modul de preparare
Pentru început, punem în bolul de la mixer două ouă și cele două albușuri alături de un praf desare, ulei, zahăr vanilat și lapte. Amestecăm bine, după care adăugăm și zahărul normal, iar apoi amestecăm din nou până compoziția devine spumoasă.
Punem peste compoziție praul de copt, coaja de la clementină și coaja de lămâie, după care amestecăm din nou. Jumătate din aluat îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar apoi îl băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 10 minute.
Într-un alt bol punem brânza dulce cu un praf de sare, zahărul vanilat, gălbenușurile de la ingredientele pentru umplutură, zahărul normal și amestecăm. Adăugăm peste vanilia bourbon, smântâna dulce și stafidele.
După ce au trecut cele 10 minute, scoatem tava din cuptor, iar peste aluat întindem umplutura, compoziția de mai sus. Băgăm din nou tava la cuptor, pentru aproximativ 25 de minute. După ce s-a răcit o pudrăm cu zahăr și este gata de servit. Poftă bună!
Citește și: Cum faci cel mai bun aluat pentru plăcintă. Ingredientul care face diferența