Plăcinte leneșe din ovăz, mere și caise uscate. Rețeta simplă și rapidă
Publicat pe 12.03.2025 la 11:32 Actualizat pe 12.03.2025 la 11:32
Plăcintele leneșe reprezintă o variantă modernă, delicioasă și sănătoasă a deserturilor tradiționale. Acestea sunt perfecte pentru momentele în care îți dorești ceva rapid și gustos, dar fără să petreci prea mult timp în bucătărie.
- Cum faci cele mai bune plăcinte leneșe din ovăz, mere și caise uscate
- Rețeta simplă și rapidă
Indiferent dacă le savurezi dimineața, la micul dejun, sau ca o gustare după-amiază, aceste plăcinte sunt ideale pentru a-ți satisface pofta de dulce într-un mod sănătos.
Rețeta simplă de plăcinte leneșe din ovăz, mere și caise uscate
Ingrediente:
Fulgi de ovăz – 70 g
Făină de hrișcă verde – 50 g
Măr – 1 bucată, mărime medie ~130-150 g
Caise uscate – 40 g
Chefir – 120 ml
Ou – 2 bucăți
Unt – 20 g
Scorțișoară – 1 linguriță
Sare – 0,5 linguriță
Bicarbonat de sodiu – 0,5 linguriță
Oțet – 1 linguriță
Mod de preparare:
- dă fulgii de ovăz prin blender.
- amestecă chefirul cu ouăle.
- adaugă în amestecul de chefir și ouă ingredientele uscate: fulgii de ovăz măcinați, făina de hrișcă verde și sarea și amestecă bine.
- stinge bicarbonatul cu oțetul, apoi încorporează-l în compoziție.
- lasă aluatul să se odihnească puțin pentru ca fulgii de ovăz să se înmoaie și pregătește, între timp, umplutura.
- tăiați mărul și caisele uscate în bucăți mici și călește-le timp de 3-5 minute într-o tigaie cu unt, adăugând scorțișoară.
- adugă apoi compoziția în aluat și amestecă bine totul.
- coace plăcintele în sandwichmaker folosind panoul „sandviș”.
Poftă bună!