5 mere, 15 minute și ai un tort absolut delicios. Cum să pregătești un desert de post

De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 11.03.2025 la 09:17
Actualizat pe 11.03.2025 la 09:17
Merele pot fi integrate în mai multe rețete de deserturi, mai ales în post. Cu cinci mere se poate găti și umplutura pentru un tort delicios, care este gata într-un sfert de oră.

Rețetă simplă de tort de mere
Profimediaimages
- Rețetă de tort de mere de post
- Cum să îl pregătești în 15 minute
Blatul pentru tortul de mere se face din câteva ingrediente, și anume făină, griș, zahăr, praf de copt și sare. Este bine înainte de a face orice desert să fie cernută făina, împreună cu praful de copt sau bicarbonat de sodiu.
Rețetă simplă de tort de mere
Ingrediente:
- 5 mere
- zahăr
- sare
- făină
- praf de copt / bicarbonat de sodiu
- scorțișoară
- zahăr pudră
- griș
- ulei vegetal
- zeama de lămâie
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se cerne făina și se amestecă apoi cu grișul, zahărul, praful de copt și sare. Se amestecă bine și se obține un aluat care mai apoi se împarte în patru părți egale.
Se lasă la crescut, timp în care se pregătește umplutura pentru care se spală și se curăță merele de coajă. Se dau pe răzătoarea mare și se amestecă într-un bol cu suc de lămâie, iar mai apoi se adaugă zahărul, scorțișoara, zahărul vanilat și uleiul vegetal.
Se amestecă bine din nou și se împarte în trei părți umplutura. Se ia o formă cu inel reglabil, se tapetează cu ulei vegetal și pesmet, iar mai apoi se întinde o foaie din aluat.
Se pune o parte din umplutură și se repetă procesul de încă trei ori, ultimul strat de deasupra fiind cel din aluat. Se pot face straturi mai puține dacă optezi pentru o formă mai mare, iar mai apoi se lasă tortul la cuptor până când este gata.
Dacă nu știi când este gătit complet, este bine să se facă testul scobitorii, iar mai apoi se scoate din cuptor și se lasă la răcit. Se pudrează cu zahăr atunci când s-a răcit complet și poate fi servit.
Dacă vrei ca ultimul strat de deasupra să fie mai crocant, aluatul poate fi dat pe răzătoare și abia mai apoi pus pe restul tortului.
Citește și: Rețetă de biscuiți crocanți, potriviți pentru Postul Paștelui! Sunt mai delicioși decât te aștepți