Prăjitură cu mălai și portocale. O rețetă neobișnuită, dar delicioasă, pe care trebuie să o încerci
Probabil ți se pare o combinație ciudată, însă te asigurăm că gustul este unul spectaculos. Prăjitura cu mălai și portocale este gata într-un timp record și are o aromă inconfundabilă. Cu siguranță va fi pe placul tău și al familiei tale. Iată cum să o prepari!
- Rețeta pas cu pas
- Cel mai delicios desert
- Trebuie să îl încerci
Mulți români folosesc mălaiul doar atunci când doresc să prepare o mămăligă. Dar ce ai spune de o prăjitură cu mălai! Rețeta este una foarte simplă și nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Prăjitură cu mălai și portocale
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă și fină prăjitură cu mălai și portocale!
Ingrediente:
- 5-10 portocale
- 170g miere lichidă
- 3 ouă
- 200g migdale măcinate
- 100g mălai fin
- 200ml ulei de măsline
Mod de preparare:
1. Se storc două portocale și sucul obținut se pune într-o oală mică, împreună cu 70 de grame de miere de albine. Se fierb la foc mic, până când siropul s-a îngroșat.
2. Mierea care a mai rămas se amestecă cu uleiul de măsline, cu ajutorul unui mixer. Se incorporează ouăle și coaja rasă de la 3 portocale. Se adaugă și migdalele măcinate, mălaiul și 50ml suc de portocală.
3. Toată compoziția obținută se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie de copt. Se lasă prăjitura la copt timp de aproximativ 50 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
4. Înainte de a se servi, se lasă să se răcească și poate fi decorată cu fulgi de migdale.