Prăjitură de casă cu mere și nuci. Rețeta pe care să o încerci în perioada postului
Dacă te numeri printre cei care țin post, dar ai totuși poftă de ceva dulce, prăjiturile cu fructe pot fi alegerea ideală în această perioadă, așa cum este și rețeta de prăjitură de casă cu mere și nuci.
- Prăjitură de casă cu mere și nuci
- Rețeta pe care să o încerci în perioada postului
Merele și nucile pot fi folosite într-o mulțime de rețete, mai ales în perioada postului, așa cum este și rețeta de prăjitură de mai jos, pentru care ai nevoie de câteva ingrediente și nici nu vei petrece prea mult timp în bucătărie.
Rețetă de prăjitură de casă cu mere și nuci
Ingrediente:
- șase mere
- 2 portocale
- 300 g zahăr
- zahăr tos
- 200 de g miez de nucă
- esență de vanilie
- sare praf de copt
- 3 lingurițe scorțișoară
- 400 g făină
- ulei
Mod de preparare:
Mai întâi, se decojesc merele și se dau prin răzătoare. În același bol se toarnă puțin ulei, se stoarce sucul de la portocale, se adaugă făină, un praf de sare, esență de vanilie, scorțișoară, zahăr și praful de copt. Se amestecă bine astfel încât totul să fie bine omogenizat. Ulterior, se adaugă și nuca măcinată și se amestecă din nou. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă și se toarnă compoziția. Se lasă prăjitura la copt pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade.
Abia după ce s-a răcit complet, poate fi tăiată în cuburi și se decorează cu zahar vanilat. Dacă în schimb îți dorești un desert puțin mai „pretențios”, merele se potrivesc de minune cu bezele și există și o variantă de post, fără ou. În loc de acest ingredient poate fi folosită aquafaba sau „apa de boabe”, așa cum mai este cunoscută, fiind folosită drept înlocuitor în rețelele de post atât pentru deserturi, cât și pentru alte preparate sau sosuri.
Pentru stratul de bezea ai nevoie și de zahăr, zahăr vanilat și sare. Se bate bine aquafaba, iar mai apoi se adaugă zahărul. Se amestecă bine din nou până când lichidul de îngroașă. În general, în cazul bezelelor obținute cu ajutoul aquafabe, este nevoie ca amestecul să fie mixat mai mult față de varianta clasică cu ou și la o viteză mai mare, iar mai apoi se toarnă deasupra amestecului de mere și nuci.