Prăjitura de post făcută rapid, în casă. E un deliciu
Prăjiturile sunt perfecte pentru toată lumea chiar și în timpul postului. O mulțime de rețete se găsesc în zilele noastre și le putem pregăti în propria noastră bucătărie cu ajutorul câtorva ingrediente simple.
- Prăjitura de post rapid de făcut
- Cum se prepară prăjitura de post
Deserturile sunt apreciate de toată lumea, iar în timpul postului nu trebuie să te lipsești de ele. Există o mulțime de rețete perfecte pentru această perioadă a anului.
Negresa este una dintre cele mai cunoscute și apreciate prăjituri din câte există. Ea are nevoie de doar câteva ingrediente, iar gustul este unul perfect. Atât cei mari, cât și cei mici se pot bucura de savoarea ei.
Ingrediente
- 2 căni făină
- 1 cană zahăr
- 1 cană merișoare
- 3 linguri cacao
- 1 linguriță praf copt
- 1 cană apă
- 1/2 cană ulei
- 400 gr gem caise sau de prune
Mod de preparare
Într-un vas încăpător se pun ingredientele uscate (făina, cacao, zahărul și praful de copt) și se amestecă. Se pune gemul, apa și uleiul apoi se mixează. Când ajunge la o consistență cremoasă și fără cocoloașe, se vor pune și merișoarele.
Dacă nu aveți sau nu vă plac, ele se pot înlocui cu alune, caise uscate, stafide sau nuci. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Merge la cuptor pentru 20-25 de minute, până vedem că se desprind marginile tăvii. Putem testa cu ajutorul unei scobitori dacă este gata. În caz contrar, se mai lasă la copt. Când este gata se scoate și se lasă să se răcească, apoi se taie în cubulețe.
Se poate face o glazură de cacao pentru ea. Cacaoa se amestecă cu șase linguri de apă și se fierbe la foc mic. Când are o consistență ca de smântână și s-a întărit este gata. Se poate adăuga și esența preferată pentru un gust și mai bun.