Prăjitură rapidă cu pere. Rețetă delicioasă gata în câteva minute
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu fructe de sezon, atunci prăjitura cu pere e exact ceea ce trebuie. Ai nevoie de puține ingrediente, iar gustul de la final te va surprinde.
- Rețetă gustoasă de prăjitură cu pere
- Se prepară în câteva minute
E final de weekend și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un preparat simplu și rapid. Avem pentru tine o rețetă ideală cu pere ce cu siguranță îți va placea, iar cei din familia ta vor fi îndrăgostiți de gustul acesteia. Nu ai nevoie deloc de multe ingrediente și se mai prepară și în câteva minute.
Ingrediente
- 2 ouă
- 150 de grame de zahăr
- 200 de grame de iaurt
- 80 de grame de unt topit
- 220 de grame de făină
- un plic de praf de copt
- 400 de grame de pere tăiate cubulețe
- jumătate de linguriță de sare
- 2 linguri de extract de vanilie
- 30 de grame de fulgi de migdale
Mod de preparare rapid pentru rețeta de prăjitură cu pere
Mai întâi de toate vom pregăti o tavă pe care vom pune o hârie de copt, după care preîncălzim cuptorul la 180 de grade. După ce am făcut acest prim pas, următorul lucru pe care îl vom face e să curățăm perele de coajă și să le tăiem cubulețe.
Punem într-un vas ouăle, zahărul, sarea, dar și vanilia și le vom bate cu mixerul preț de câteva minute sau până când compoziția începe să devină pufoasă.
Peste ouă urmează să se adauge și iaurtul, dar și unul topit, după care amestecăm cu mixerul până când toate ingredientele se vor omogeniza. Se adăugă făină și ulterior și plicul de praf de copt și se continuă mixarea. După ce ingredientele s-au omoegenizat se adaăugă perele și se amestecă cu ajutorul unei linguri sau a unei spatule.
Aluatul format îl vom pune în tava deja pregătită, iar pe deasupra acestuia se vor presăra fulgii de migdale. Punem prăjitura la cuptor și vom face testul scobitorii ca să vedem dacă este gata. Atunci când prăjitura se rumenește și e coaptă în interior o punem scoate și e gata de servit.