Prăjitură deșteaptă cu fructe. De ce se numește așa și care e rețeta
În zilele călduroase de vară, ce poate fi mai delicios și răcoros decât o prăjitură delicioasă? Alege să-ți încânți membrii familiei sau musafirii cu o rețetă extrem de simplă, dar extrem de gustoasă, care este pe placul oricui. Feliată, proaspăt scoasă de la frigier, poate fi răsfățul complet al familiei tale. Iată cum se prepară prăjitura deșteaptă cu fructe!
- Cum se prepară prăjitura deșteaptă cu fructe
- Încântă-ți familia cu un desert gustos
- Care sunt secretele pentru cea mai bună prăjitură
Prăjitura deșteaptă este perfectă pentru zilele de vară, mai ales în condițiile în care se consumă, de obicei, rece, proaspăt scoasă de la frigider. Iată cât de simplu se prepară!
Ce este prăjitura deșteaptă sau prăjitura inteligentă
Prăjitura deșteaptă sau prăjitura inteligentă este un desert extrem de ușor de pregătit, portivit pentru toate vârstele. Se face o singură compoziție care, în cuptor, se transforma în trei straturi separate iar la gust seamănă puternic cu crema de zahăr ars.
Cu ce fructe poți face prăjitura deșteaptă
Prăjitura deșteaptă nu are o regulă anume în ceea ce privește fructele din compoziție sau decorul, așa că poți alege fructele tale preferate. Printre cele mai folosite se numără coacăzele roșii, afinele, murele și zmeura.
Rețeta de prăjitură deșteaptă cu fructe
Ingrediente
Pentru a pregăti cea mai delicioasă prăjitură cu fructe ai nevoie de: 400 ml lapte gras, 200 ml apă, 4 ouă medii, 200 gr zahăr, 20 gr zahăr vanilat, 1 plic de vanilie , 125 gr unt (topit și răcorit), 115 gr făină 000, 100 gr fructe de pădure, iar pentru decor ai nevoie de: 100 gr mascarpone, 150 ml frișcă lichidă și zahăr pudră vanilat după gust.
Mod de preparare
Mai întâi, cuptorul se preîncălzește la 170 de grade și se tapetează cu hârtie de copt o tavă potrivită ca mărime. Albușurile se separă de gălbenușuri, iar laptele se amestecă cu apa. Pe de altă parte, gălbenușurile se bat cu zahărul și zahărul vanilat, peste care se pun amestecul de lapte și apă, vanilia și untul.
Ulterior se incorporează făina și albușurile bătute spumă, iar la final fructele de pădure. Toată compoziția se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute și apoi se lasă la răcit pentru aproximativ patru ore.
În ceea ce privește decorul, toate ingredientele necesare se bat până rezultă o cremă densă, se pun într-un poș și apoi se ornează.
Trucuri pentru cea mai bună prăjitură deșteaptă cu fructe
Poți servi prăjitura inteligentă ca atare, pudrând-o cu zahăr, sau o poți răsturna în așa fel încât partea mai coaptă și mai rumenită să rămână deasupra.
Întotdeauna, atunci când se incorporează ingredientele, se amestecă folosind o furculiță, de sus în jos.
De obicei, tava se pune pe treapta cea mai înaltă, la foc mic și nu se deschide cuptorul pe parcursul coacerii.