Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » Prăjituri de post cu cremă. Top 7 rețete

Prăjituri de post cu cremă. Top 7 rețete

Georgiana Prodan

De Georgiana Prodan.
Publicat pe 07.04.2021 la 18:08 Actualizat pe 07.04.2021 la 18:08

De ce să nu luăm o gustare dulce, chiar dacă e post? Mai ales în perioada Postului Paștelui, gospodinele iscusite fac cele mai delicioase deserturi de post, folosind ingrediente la îndemâna oricui. Rezultatul este întotdeauna uimitor și cu siguranță toată familia te va aprecia. Iată șapte din cele mai simple și delicioase rețete de prăjituri de post cu cremă!

Prăjituri de post cu cremă. Top 7 rețete

Prăjituri de post cu cremă

facebook

  • Cele mai delicioase rețete de prăjituri de post
  • Rețetele cu care îți vei uimi familia

Pentru cei care țin Postul Paștelui sau Postul Crăciunului sau alte perioade de post de peste an, următoarele șapte rețete pot fi ideale pentru o după-amiază în familie.

Prăjitură de post cu cremă de lămâie

Ingrediente

Pentru o prăjitură cu cremă de lămâie, de post, ca la carte, ai nevoie de: o cană de zahăr, 5 linguri de ulei, o linguriță de bicarbonat, o cană și jumătate de făină, puțină sare, puțin oțet, esență de vanilie, o cană de apă și o lămâie mai mare.

Mod de preparare

Pentru început, se rade coaja de lămâie și mai apoi se opărește. Într-un bol separat se amestecă făina cernută cu esența de vanilie, sucul de lămâie, coaja de lămâie, apa, bicarbonatul stins cu oțet și puțină sare.

Toate ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă, ca pentru un chec. Apou se pune la cuptor pentru 35 – 40 de minute la 170 grade și după ce scoate la răcit se pudrează cu zahăr și puțină coajă de lămâie.

Prăjitură de post cu cremă de vanilie

Ingrediente

Pentru blat ai nevoie de: o cană de făină, jumătate de cană de zahăr, 1/4 cană ulei, jumătate de cană de lapte de soia, esență de vanilie, coaja rasă de la o lămâie, o linguriță praf de copt, 5 linguri fructe deshidratate (afine și merișoare).

Pentru cremă ai nevoie de: 50 g făină de orez, 5 linguri de zahăr, 400 ml lapte soia, esență de vanilie, un vârf de linguriță de curcuma pentru culoare, fulgi de cocos sau ciocolata (fără lapte) și ornamente de zahăr.

Mod de preparare

Pentru blat, se pune într-un bol laptele, uleiul, esența de vanilie și coaja de lămâie și se amestecă cu un tel sau cu mixerul. Se adaugă zahărul, apoi se pune și făina amestecată cu praful de copt. După ce s-au omogenizat, se adaugă fructele deshidratate.

Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, cam 25 minute. Între timp, se pregătește crema: se amestecă toate ingredientele, cu exceptia esenței de vanilie și se pune pe vasul pe foc mic.

Se amestecă continuu cu un tel, pâna cand compoziția se îngroașă, apoi se ia de pe foc și se lasă câteva minute să se răcorească, timp în care se mai amestecă, apoi se adaugă esența de vanilie și se incorporează.

Peste blatul rece se pune crema ținută puțin la frigider, se nivelează uniform și se presară fulgi de cocos sau ciocolată.

Prăjitură de post cu cremă de caramel

Ingrediente

Ingredientele de care ai nevoie pentru o prăjitură de post cu cremă de caramel: 250 ml apă minerală, 250 g zahăr, 2 linguri de miere, 90 ml ulei, o linguriță de bicabonat de sodiu stins cu o lingură de zeamă de lamâie, 120 g nuci măcinate, 280 g făină, 2 linguri de cacao, 2 lingurițe esență rom, 150 g zahăr, 150 ml apă, 20 g amidon, 250 g margarină, 100 g zahăr pudră și 50 g nucă prăjită și măcinată.

Mod de preparare

Se mixează bine zahărul cu mierea și apa minerală, apoi se adaugă uleiul, esența, bicarbonatul stins și nuca. Făina și cacaua se cern și se adaugă mai apoi în compoziție. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace blatul în cuptor la 180 grade pentru 25 minute. Se obține un blat umed ce nu necesită insiropare și se lasă să se racească, apoi se taie în doua.

Pentru a prepara crema se face mai întai un sirop caramel, punând zahărul la ars, până când capătă o culoare brun-aurie. Amidonul se dizolvă cu puțină apă, apoi se toarnă siropul caramel peste amidon. Se punem vasul din nou pe foc, până când compoziția s-a îngroșat.

Prăjitură de post cu cremă de griș

Ingrediente

Ai nevoie de: 500 ml apă plată, 400 g făină,180 g zahăr tos, 150 ml ulei, 40 g cacao, 10 g praf de copt, 1 linguriță esență de rom, 700 ml apa plata, 100 g griș, 100 g zahar tos vanilat, o fiolă de esență de vanilie, 50 g zahăr pudră și 50 g nucă de cocos.

Mod de preparare

Într-un bol se adaugă apa, uleiul, esența de rom și se amestecă. Se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet. Se incorporează făina amestecată cu cacaoa și praful de copt, apoi se amestecă. Se unge cu ulei și se tapetează cu hârtie de copt o tava dreptunghiulară . Se preîncalzeste cuptorul la 180 de grade și se dă tava la copt pentru circa 35 de minute. După ce blatul s-a răcit se taie în două foi egale.

Pentru sirop, apa se amestecă cu zahărul, esența de rom și se amestecă până se dizolvă zahărul.

Pentru cremă, se pune apa amestecată cu zahărul într-o oală, apoi se lasă apa să fiarbă. Se adaugă grișul și se amesteca continuu cu un tel până ce crema se îngroașă, apoi se oprește focul si se lasă la răcit.

Prăjitură de post cu cremă de ness

Ingrediente

Pentru blat ai nevoie de: un pahar de zahăr, două pahare de făină, un pahar de apă, 3 linguri de cacao, 3 linguri de miere, o lingură rasă de nucă de cocos, 1/2 pliculeț de praf de copt, 2 linguri de rom și coajă de lămâie.

Pentru cremă ai nevoie de: un pachet de margarină, o jumătate de borcan de miere, 6 lingurițe pline de ness, 2 lingurițe de apă caldă, o lingură de rom și glazură de caramel.

Mod de preparare

Se amestecă cu mixerul toate ingredientele pentru blat până va rezulta un aluat, ușor moale. Aluatul rezultat se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se presară pe deasupra stafidele, îmbibate în rom. Se pune la cuptorul preîncălzit la 190 de grade, pentru 25 de minute, apoi se lasă la răcit.

Se amestecă într-un bol margarina cu puțină miere și cele 2 lingurițe de ness până când compoziția va căpăta o textură cremoasă. Restul de ness se dizolvă în cele două lingurițe de apă caldă. Se adaugă câte puțin ness topit în apă, apoi miere în cremă pana când aceasta va avea un gust dulce-amărui. Se adaugă lingura de rom, iar crema este gata.

Glazura se face conform indicațiilor de pe plic, apoi se întinde crema peste blatul răcit, urmată de glazură.

Prăjitură de post cu cremă de ciocolată

Ingrediente

Pentru aluat ai nevoie de: 800 g făină, 250 ml apă, 80 g zahăr, 70 ml ulei, 10 g praf de copt, 1 buc esență de rom, puțină sare, 3 linguri cacao și 2 linguri bulion.

Pentru cremă ai nevoie de: 1 litru apă, 150 g zahăr, 1 buc esență de rom, 30 g cacao, 100 g făină, 200 g ciocolată de post și 150 g margarină.

Mod de preparare

Se amestecă făina împreună cu zahărul, praful de copt, apa, esența, uleiul și sarea până se obține un aluat, care se împarte în trei părți. Două din cele trei bucăți de aluat vor fi colorate cu cacao, respectiv bulion.

Din fiecare bucată de aluat se coc pe dosul unei tăvi câte 2 foi, iar fiecare foaie se coace câte 8-10 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C. Se toarnă apa într-un vas pe foc, apoi se adăugă zahărul, esența, cacaoa și făina. Se amestecăm totul până când începe crema să se îngroașe. Se toarnă ciocolata și se amestecă până se topește, apoi se adaugă și margarina și se lasă la răcit.

Prăjitură de post cu cremă de cocos

Ingrediente

Pentru blat ai nevoie de: 450 g făină, 30 g cacao, 80 g zahăr, 600 ml apă, 80 ml ulei, 10 g praf de copt și o esență de rom.

Pentru cremă ai nevoie de: 350 ml apă, 5 linguri zahăr, 5 linguri făină, 100 g fulgi de nucă de cocos și 100 g margarină.

Pentru glazură ai nevoie de: 80 g zahăr pudră, 20 g cacao și 3 linguri de apă fierbinte.

Mod de preparare

Se amestecă ingredientele uscate (făina, cacaoa, zahărul, praful de copt), apoi se adaugă uleiul, esența de rom și apa. Se coace blatul 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180°C, apoi se taie orizontal în două foi.

Se dă apa pe foc și se toarnă zahărul și făina. Se amestecă până se îngroașă crema, apoi se pun fulgii de nucă de cocos și margarina. Pentru glazură, mai amestecăm zahărul pudră împreună cacao și apa.

După ce se ansamblează prăjitura, se glazurează și se lasă la rece pentru două ore.

Citește și: Cea mai simplă prăjitură de post. Rețeta care iese oricui

În articolul
Prăjituri de post cu cremă. Top 7 rețete
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Mireasa – Capriciile Iubirii. Antonia a izbucnit în lacrimi! Concurenta părăsește emisiunea: „A fost o lecție...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:06
Mireasa – Capriciile Iubirii. Antonia a izbucnit în lacrimi! Concurenta părăsește emisiunea: „A fost o lecție...” / VIDEO
  • Antonia, în lacrimi
  • Concurenta a părăsit emisiunea
Xtra Night Show. Loredana Groza a renunțat la toate tentațiile vieții! Ce schimbări a făcut vedeta, pentru a se menține în formă: ”Când vezi că...” / VIDEO
Emisiuni TV • la 00:05
Xtra Night Show. Loredana Groza a renunțat la toate tentațiile vieții! Ce schimbări a făcut vedeta, pentru a se menține în formă: ”Când vezi că...” / VIDEO
  • Loredana Groza are o siluetă incredibilă
  • Cum se menține în formă artista
Horoscop sâmbătă, 27 aprilie 2024: Capricornii vor avea poftă de viață
Horoscop • la 00:03
Horoscop sâmbătă, 27 aprilie 2024: Capricornii vor avea poftă de viață
  • Horoscopul zilei de sâmbătă, 27 aprilie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de sâmbătă
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
David Popovici și-a întrerupt studiile! Din ce motiv a luat celebrul sportiv această decizie
Stiri interne • ieri la 23:35
David Popovici și-a întrerupt studiile! Din ce motiv a luat celebrul sportiv această decizie
  • David Popovici a hotârât să își întrerupă studiile
  • De ce a luat o astfel de decizie
Două zodii care vor avea sărbători de Paște de vis! Nu sunt pregătite pentru ce urmează
Horoscop • ieri la 23:31
Două zodii care vor avea sărbători de Paște de vis! Nu sunt pregătite pentru ce urmează
  • Două zodii vor trăi clipe unice de Paște
  • Vești extraordinare pentru nativi
Cum l-a pus la punct Babs pe un bărbat căsătorit, care i-a făcut avansuri. Fosta iubită a lui Dorian Popa, reacție incendiară: ”Să îi dau...” / FOTO
Showbiz intern • ieri la 23:11
Cum l-a pus la punct Babs pe un bărbat căsătorit, care i-a făcut avansuri. Fosta iubită a lui Dorian Popa, reacție incendiară: ”Să îi dau...” / FOTO
  • Babs a primit avansuri din partea unui bărbat însurat
  • Fosta lui Dorian Popa a pus pe jar Internetul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante
Close