Rețetă ciulama de urzici. Un preparat simplu și rapid
Ciulamaua de urzici este una dintre mâncărurile pe care le putem pregăti de numai câteva ori pe an, atunci când este sezonul urzicilor. Este un preparat extrem de gustos și foarte simplu și rapid de preparat. Trebuie neapărat să o încercați.
- Rețetă ciulama de urzici
- Un preparat simplu și rapid
Ciulamaua de urzici este un fel de mâncare pe care orice gospodină l-a preparat cel puțin o dată. Este foarte gustoasă și ușor de preparat.
Ingrediente
- 5 grămezi de urzici
- 150 gr unt
- 400 ml lapte dulce
- 1 ceapă
- 4 linguri făină
- 1 căpățână de usturoi
- sare și piper
Mod de preparare
Urzicile se curăță de codițe și se spală în mai multe ape, apoi se lasă la scurs. Între timp, se pune o oala cu apa pe foc, iar cand apa incepe sa fiarbă se adaugă urzicile și puțină sare, și se lasă să fiarbă până când urzicile se înmoaie. Se scurg apoi de apă și se lasă să se răcească. Apoi, cu ajutorul unui mixer, faceți un piure din urzici. Curățați apoi ceapa și tocați-o mărunt, apoi o puneți la călit, în puțin ulei. Când ceapa devine sticloasă adăugați piureul de urzici și 4 linguri de făină. Amestecați continuu până când se omogenizează compoziția. Adăugați untul și laptele treptat, până când ajungeți la consistența dorită.
Mancarea de urzici trebuie lăsată să fiarbă la foc mic. Când este aproape gata, se adaugă usturoiul făcut mujdei. Se mai lasă să dea în 2-3 clocote, se adaugă sare și piper, după gust. Se lasă puțin la răcit și e gata de servit. Poftă bună!
Citește și Piure de spanac cu lapte și usturoi. O rețetă gata în mai puțin de jumătate de oră