Rețetă urzici scăzute cu usturoi. Un preparat ideal pentru această perioadă
Publicat pe 26.03.2022 la 13:47 Actualizat pe 26.03.2022 la 13:47
Perioada mult așteptată a venit! Da, afară este cald și frumos, semn că urzicile, cele mai căutate verdețuri de către români pentru numeroasele beneficii pe care le are, au apărut pe piață. Ei bine, este timpul potrivit să faci o mâncare cu ele, mai exact urzici scăzute cu usturoi. Iată cum se prepară!
- Urzici scăzute cu usturoi
- Rețeta pas cu pas
Cu siguranță nu există român care să nu fi mâncat cel puțin o dată un preparat culinar care are la bază urzicile. Fie că știți sau nu, cert este că a sosit "vremea lor", cum s-ar spune din bătrâni.
Rețetă urzici scăzute cu usturoi. Un preparat ideal pentru această perioadă
Nu mai este un secret pentru nimeni cât de sănătoase sunt urzicile pentru organismul fiecărei persoane, astfel că noi am venit astăzi cu rețeta de urzici scăzute cu usturoi. Nu, nu stai mult în bucătărie, iar gustul este unul senzațional. Încearcă și nu vei regreta!
Ingrediente:
- 1 kg de urzici
- 1 ceapă medie-mare
- 1 căpățână usturoi (românesc) sau 6 căței usturoi foarte mari
- 1 lingură făină
- 30 ml ulei
- sare
- 500 ml zeamă în care au fiert urzicile
Mod de preparare:
Se curăță foarte bine urzicile, alegând frunzele tinere, apoi le spălăm în mai multe ape. Le punem la opărit în apă clocotită cu sare până când codițele frunzele s-au înmuiat. După ce le-am opărit aproximativ 5 minute, le scurgem, dar nu aruncăm zeama în care au fiert pentru că o parte se folosește în mâncare.
După ce le tocăm foarte mărunt, punem la călit ceapă tocată mărunt în ulei până când s-a înmuiat, apoi adăugăm 2 căței usturoi tocați la cuțit și lăsăm pentru 30 secunde. Punem urzicile, și presărăm o lingură de făină, apoi amestecăm.
Turnăm 500 ml din zeamă în care au fiert urzicile, adăugăm sare și restul de usturoi dat prin presă, iar apoi lăsăm să fiarbă la foc mic, până când s-a evaporat lichidul. Când lichidul s-a evaporat și mâncarea s-a îngroșat puteți opri focul. Gustați și adăugați sare și usturoi dat prin presă. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Secretul celei mai bune rețete de mâncare de urzici. Cât se fierb pentru a avea cel mai bun gust