Rețetă de ardei iuți la borcan, fără fierbere! Care e ingredientul secret care nu trebuie să lipsească din acest preparat
Am intrat deja în prima lună de toamnă, iar gospodinele din toată țara au început deja să își pregătească bunătățile pe care să le pună în cămară și să le aibă peste iarnă. Ardeii iuți la borcan sunt un preparat care nu lipsește din aproape nicio locuință. În rândurile de mai jos veți afla cum îi puteți prepara fără fierbere, și fără prea mult timp de pregătire.
- Ardeii iuți sunt bogați în vitamine, minerale și antioxidanți
- Au, de asemenea, numeroase beneficii pentru sănătate
Ardeii iuți sunt înrudiți cu ardeii grasi și roșii. Există multe soiuri de ardei iute, cum ar fi cayenne și jalapeño. Sunt bogați în diverse vitamine și minerale. Cu toate acestea, deoarece sunt consumate doar în cantități mici, contribuția lor la aportul zilnic este minuscul. În ciuda gustului lor arzător, ardeii iuți au fost considerați de multă vreme un condiment sănătos.
Rețetă de ardei iuți la borcan, fără fierbere
Ingrediente:
- un kilogram de ardei iuți bulgărești;
- 200 de grame de cepe mici întregi și curățate;
- apă plată rece;
- oțet 9 grade;
- o lingură cu vârf de sare pentru fiecare litru de lichid folosit;
- 100-150 grame de zahăr
Mod de preparare:
- spală bine ardeii și apoi usucă-i cu șervețele de hârtie absorbantă
- curăță ceapa
- pun ardeii iuți și ceapa în borcane sterilizate
- înainte de a pune apa cu oțet în borcane, pune în ea sare grunjoasă și zahăr și amestecă foarte bine până când se dizolvă
- toarnă apoi lichidul obținut în borcanele pline cu ardei iuți bulgărești și ceapă.
- depozitează apoi recipientele într-un loc umbrit și bine ventilat.