Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic ardei iute. Efectele de care nu știai
Publicat pe 08.06.2023 la 23:52 Actualizat pe 08.06.2023 la 23:52
Conform rezultatelor cercetătorilor de la Academia Chineză de Ştiinţe Medicale şi de la Universitatea din Oxford şi Harvard există numeroase efectele benefice ale alimentelor picante asupra sănătăţii umane. Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic ardei iute.
- Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic ardei iute
- Efectele de care nu știai
Ardeiul iute este, fără doar și poate, unul dintre cele mai interesante alimente dintre toate cele de care știm. Acesta este alimentul pe care îl poți folosi atât în bucătărie, pentru condimentarea diferitelor preparate, cât și la ameliorarea unor manifestări, grație proprietăților sale medicinale.
Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic ardei iute
Ei bine, dacă vorbit de consumul unui ardei iute pe zi, putem spune că acesta face minuni organismului uman.
În urma cercetărilor, aproximativ 500.000 de oameni din China, cu vârste cuprinse între 30 şi 79 ani, cercetătorii au arătat că persoanele care au mâncat aproape zilnic alimente picante şi iuţi au trăit mai mult.
Provoacă transpiraţie
Cei ce consumă zilnic mâncare condimentată sunt probabil familiarizaţi cu o reacţie fizică imediată, și anume transpiraţia.
Concret, acest lucru se datorează faptului că unele dintre cele mai picante alimente conţin compuşi care se leagă de receptorii nervoşi de-a lungul tractului gastrointestinal, inclusiv gura, care sunt activaţi de căldură.
Mai mult decât atât, principalele substanţe chimice găsite în boabele de piper, hrean şi muştar se leagă de aceiaşi receptori, dar mai puţin puternici.
„Capsaicina vă păcăleşte corpul să creadă că temperatura a crescut şi astfel creierul crede că trebuie să scadă căldură. La oameni, în mare parte, facem asta prin transpiraţie”, a spus dr. Julius.
Poate provoca tulburări gastro-intestinale
Consumul zilnic de ardei iute şi alte alimente picante este, adesea, sigur pentru persoanele care nu au deja probleme cu stomacul.
Cât despre persoanele cu gastrită, care apare atunci când mucoasa stomacului este inflamată, aceștia pot simţi durerii abdominale îngrozitoare odată cu consumul acestui aliment.
Beneficiile ardeiului iute
Susține ameliorarea durerilor
Puțini știu, însă datorită capsaicinei din componența lui, ardeiul iute contribuie la atenuarea durerilor cauzate de diferite manifestări.
Poate regla greutatea corporală
Tot datorită capsaicinei, care joacă un rol important și de această dată, prin faptul că diminuează apetitul și stimulează termogeneză, procesul de încălzire a corpului accelerează arderea. Mai mult decât atât, bogat în fibre și apă, ardeiul iute ajută la stimularea tranzitului intestinal și declanșează senzația de sațietate.
Susține sitemul imunitar
Consumul de ardei iute susține sitemul imunitar. Mai exact, grație conținutului sau bogat în vitamine, minerale, capsaicina și antioxidanți, ardeiul iute se numără printre resursele de încredere pentru buna funcționare a organismului.
CITEȘTE ȘI: Pastă de ardei iuți, la borcan. Rețeta perfectă pentru sezonul rece