Rețetă de biscuiți sărați, de post. Gustarea perfectă pentru întreaga familie
Rețeta pentru biscuiții de post este perfectă în această perioadă. Ne prepară în doar câteva minute, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor.
- Rețetă de biscuiți sărați, de post
- Gustarea perfectă pentru întreaga familie
Ne aflăm în perioada postului de Paște, astfel că gospodinele aleg cele mai delicioase preparate pe care să le gătească și să le consume alături de toată familia. Biscuiții de post sunt gata în doar câteva minute, iar ingredientele sunt la îndemâna tuturor.
Ingrediente pentru biscuiți de post
- 200 g făină
- 20 g măsline fără sâmburi tocate mărunt
- 50 ml ulei de măsline
- 50-60 ml apă foarte rece
- 1 linguriță mică rasă rozmarin proaspăt tocat
- 2 g praf de copt
- 4 g sare
Mod de preparare
Se pune într-un vas încăpător făina, praful de copt și sarea, apoi se amestecă bine. Se adaugă și apa rece, uleiul de măsline, măslinele și rozmarinul după ce s-au tocat. Se frământă până se obține un aluat omogen, se învelește într-o folie de plastic și se pune la frigider pentru 30 de minute.
După ce a trecut timpul, se întinde aluatul pe masa pudrată cu făină, într-o folie de 6-7 mm. Se decupează în formă rotundă și se formează biscuiți de cca 4 cm.
Pe o tavă de cuptor se așează biscuiții, după ce s-a pus hârtie de copt. La mijlocul fiecărui biscuite se va pune o felie de măsline și se presează. Ei se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15 minute sau până când se rumenesc deasupra. Când sunt gata, se scot și se lasă la răcit înainte de a-i consuma.