Rețetă de castraveți murați la soare. Murături pregătite după secretele bunicilor
Castraveții sunt legumele preferate de multe gospodine pentru prepararea murăturilor. Aceștia se pot prepara după multe rețete și în multe procedee, dar cele realizate după secretele din rețetele bunicilor noastre sunt, cu siguranță, cele mai delicioase. Haideți să aflăm cum se prepară castraveții murați la soare, astfel încât să ne aminteasca de gustul copilăriei.
- Castraveți murați la soare
- Cum se prepară după rețetele bunicilor
Castraveții sunt legumele cele mai folosite, atunci când vine vorba despre murături. Există numeroase rețete și procedee de murare a castraveților, cele mai delicioase fiind cele preparate după secretele bunicilor noastre. Pentru că se apropie sezonul murăturilor, rețeta de astăzi este despre castraveții murați la soare, pe care dacă îi prepari după această rețetă, sigur o să îți amintească de gustul copilăriei, sau de castraveții preparați de bunica ta.
Pentru a te bucura de gustul bogat al castraveților murați la soare, peste iarnă, trebuie să urmezi această rețetă. Pe lângă castraveți, se mai pot pune la murat și alte legume tot prin acest procedeu, sau fructe, însă castraveții sunt pe placul tuturor.
Cantitățile ingredientelor de mai jos sunt calculate pentru 6 litri de apă. În funcție de dorința oamenilor, acestea se pot modifica, până ajungi la cantitatea dorită.
Ingrediente
- 1 litru de oțet pentru murături
- 6 linguri sare grunjoasă pentru murături
- 600 gr zahăr
- 2 plicuri pikant fix
- castraveți
- ceapă
- morcov
- hrean
- foi de dafin
Mod de preparare
Primul pas este să spălăm castraveții, să le tăiem capetele și apoi îi tăiem în câte patru bucăți, pe lungime. Bucățile de castraveți se așează în borcan, astfel încât să stea strânși, printre care se vor pune crenguțe de condimente. Opțional, pentru un plus de aromă, se poate adăuga hrean sau boabe de muștar, boabe de piper, cimbru sau bețe de mărar. De asemenea, se poate adăuga și chimen, pentru iubitorii de arome.
Sarea se toarnă într-un litru de apă și se amestecă până se dizvolă, care se adaugă apoi în borcane. Deasupra, în borcane, se pune pâine uscată și se acoperă cu o farfurie. Borcanele trebuie să stea în locuri calde, cu soare, timp de 3-4 zile, după care se pot mânca.