Rețetă de chec cu fulgi de ovăz. Un desert perfect pentru dietă
Este greu să găsești prăjituri delicioase dietetice, dar nu imposibil. Un chec cu fulgi de ovăz poate fi o alternativă perfectă în perioadele în care aveți grijă la alimentație. Rețeta este extrem de simplă și rapidă.
- Chec dietetic cu fulgi de ovăz
- Rețeta simplă pentru o prăjitură slabă în calorii
Cu o rețetă foarte simplă puteți obține o prăjitură delicioasă, care este recomandată și în perioadele în care țineți dietă. Checul cu fulgi de ovăz este un desert cu puține calorii, dar nu este indicat doar pentru scăderea în greutate, ci și pentru pentru cei care au probleme cu deficitul de fibre sau care au intoleranță la gluten.
Rețetă de cehc cu fulgi de ovăz
Ingrediente
- 220g fulgi de ovăz
- 4 ouă
- 240g iaurt grecesc
- 250g miere
- sucul și coaja de la o lămâie
- 30g mac
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
Mod de preparare
Prima dată se macină fulgii de ovăz într-un robot de bucătărie sau minitocator. Trebuie să aibă o textură cât se poate de fină, precum nisipul. Ouăle se pun într-un bol încăpător și se bat cu un tel până se omogenizează. Peste ele se adaugă iaurtul grecesc și se mixează ușor până se încorporează bine.
De asemenea, se adaugă mierea, zeama de lămâie și coaja de lămâie în amestecul de ou și iaurt.
Fulgii de ovăz mărunțiți se amestecă bine cu praful de copt și toarnă peste compoziția lichidă. Se pun și semințele de mac și se încorporează ușor.
Amestecul astfel obținut se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei. Checul cu fulgi de ovăz se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 40 de minute sau până când este bine făcut și trece testul scobitorii.