Rețetă de chec cu lapte și cacao. Ce să adaugi pentru a fi pufos
Dacă ai rămas în pană de idei la capitolul deserturi, noi îți propunem o rețetă de chec cu lapte și cacao, pentru care nu ai nevoie de prea mult timp în bucătărie și va fi, cu siguranță, chiar și pe placul tuturor.
- Rețetă de chec cu lapte și cacao
- Ce să adaugi pentru a fi pufos
Chiar dacă face parte din categoria deserturile pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente și se prepară rapid, gospodinele pot să aibă probleme atunci când pregătesc checul, asta pentru că poate să iasă înecăcios. De aceea, unul dintre trucuri este să adaugi, pe lângă cacao, și griș și pe lângă lapte să pui și puțin iaurt sau smântână.
Rețetă de chec cu lapte și cacao
Ingrediente:
- șase ouă
- 300 grame zahăr
- 200 ml lapte
- 150 ml ulei
- 350 grame făină
- cacao
- esență de vanilie sau de rom
- praf de copt
Mod de preparare:
Pentru început, se separată albușurile de gălbenușuri. Primele se bat spumă cu un praf de sare, iar mai apoi după ce amestecul este omogen, se pune și zahărul. Se mai bate în continuare până când se transformă într-o bezea. ulterior, se bat și gălbenușurile tot cu zahăr până când amestecul își dublează volumul.
Este indicat ca gălbenușurile să fie bătute bine, fiind unul dintre pașii esențiali din rețetă. Mai apoi, după ce și-au dublat volumul, se adaugă lapte și ulei. Se amestecă din nou și se toarnă amestecul peste albușurile bătute cu zahăr. Se amestecă iar și abia atunci se pune și făina.
La fel de bine este să nu o adaugi pe toată odată, ci în ploaie. Se amestecă din nou bine și se adaugă praful de copt. Se pune și esența de vanilie sau de rom, iar mai apoi amestecul trebuie pus în două tăvi separate, tapetate dinainte cu hârtie de copt.
Este recomandat să folosești două tăvi, mai ales dacă ai pus cantități mai mari din ingrediente. Se nivelează pe deasupra și se lasă tăvile la cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute, la 180 de grade. Dacă nu ești sigur când este complet gătit checul, este bine să îl verifici dacă este gata cu o scobitoare.