De ce iese checul uscat și înecăcios. 3 greșeli pe care multe gospodine le fac
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 19.10.2023 la 14:16
Actualizat pe 19.10.2023 la 14:23
Un chef pufos este un vis pentru orice gospodină, iar toată familia își dorește să guste un astfel de preparat. Însă, acest desert nu iese de fiecare dată așa cum își doresc oamenii, chiar dacă urmează toți pașii cu strictețe. Iată care sunt cele trei motive pentru care checul tău iese uscat și înecăcios.
- De ce iese checul înecăcios
- Ce trebuie să faci să fie pufos de fiecare dată
Cu un chec pufos nu poți să dai greș niciodată, iar acest preparat este nelipsit de pe mesele românilor, mai ales de sărbători. Din acest motiv, trebuie să te asiguri că știi să îl gătești corect, astfel încât să le faci pe plac oamenilor dragi din familia ta.
Una dintre cele mai neplăcute momente este să observi că ai gătit un chec sec, uscat și înecăcios, chiar dacă este proaspăt scos din cuptor.
De ce iese checul uscat. 3 motive posibile
Rețeta de chec, indiferent de tipul ei, este foarte ușoară și se pregătește în doar câteva minute. Chiar și așa, de multe ori se întâmplă ca preparatul să nu aibă un gust plăcut sau o textură pufoasă. Una dintre aceste greșeli este faptul că nu sunt folosite doar ingrediente proaspete. Acest lucru face ca aluatul să nu mai iasă la fel de pufos și aerisit.
De asemenea, o altă greșeală foarte des întâlnită este folosirea unor ouă reci, proaspăt scoase din frigider. Ouăle trebuie să stea la temperatura camerei înainte să le folosești. Dacă nu ai suficient timp la dispoziție, poți să le pui într-o oală cu apă caldă.
Cea de-a treia greșeală și cel mai des întâlnită este faptul că nu adaugi cantitățile exacte din rețetă. Acestea nu trebuie nici să depășească proporția, nici să fie o cantitate mai mică decât cea recomandată. Ele trebuie cântărite cu atenție înainte.
Cum să faci un chec pufos de fiecare dată
Există și câteva sfaturi care te vor ajuta să gătești cel mai pufos și delicios chec. Una dintre secrete este să înlocuiești jumătate din cantitatea de făină cu cacao sau griș. Astfel, acesta nu mai are șanse să se întărească.
Un alt secret este să înlocuiești laptele cu iaurt, cremă de brânză sau smântână. Astfel, gustul va fi mai aromat. Aceste sfaturi sunt valabile pentru orice aromă vei folosi la chec.
Citește și: Rețetă de chec cu prune și cacao. Desertul perfect pentru toată familia