Chec fără zahăr și făină. Cel mai dietetic desert, foarte ușor de făcut
Publicat pe 06.10.2023 la 12:18 Actualizat pe 06.10.2023 la 12:18
Weekend-ul se apropie cu pași repezi, iar dacă vrei să mănânci ceva gustos, dar ai rămas în pană de idei, atunci nu-ți face probleme, deoarece noi îți sărim în ajutor și îți prezentăm cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru checul fără zahăr și făină. Este cel mai dietetic desert și este foarte ușor de făcut. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru acest desert delicios, dar și care este modul de preparare!
- Rețetă de chec fără zahăr și făină
- De ce ingrediente ai nevoie
- Care este modul de preparare
Rețeta de chec fără zahăr și făină este ideală pentru persoanele care vor să mănânce un desert dietetic. Noi îți vom explica cum să prepari această rețetă. Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi ca să te bucuri de un preparat care îți va încânta papilele gustative!
Rețetă de chec fără zahăr și făină
Ingrediente:
-2 ouă
-2 mere
-100 gr de fulgi de ovăz
-3 linguri de ulei
-o linguriță de scorțișoară
-1 linguriță și jumătate de praf de copt
-un vârf de cuțit de sare
-3 lingurițe de îndulcitor natural
-un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Se bat ouăle foarte bine cu o furculiță într-un bol, apoi se adaugă uleiul și se amestecă foarte bine. În aceste amestec se adaugă îndulcitor și scorțișoară și se amestecă bine toate ingredientele.
Fulgii de ovăz se pun într-un bol și se amestecă cu bicarbonatul de sodiu și praf de copt. Acest amestec se pune peste celălalt și se amestecă foarte bine toate ingredientele.
De la mere se scot semințele și se taie cuburi, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente și se amestecă foarte bine. Se dă cuptorul la temperatura de 180 de grade Celsius și se lasă să se încălzească.
Se toarnă amestecul într-o tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Checul fără zahăr și făină este gata în momentul în care trece proba scobitorii. Se scoate checul din cuptor și se lasă la răcit, apoi se scoate din tavă, se taie și este gata de servit. Poftă bună!
Ce îndulcitori naturali poți folosi în rețetă
Pentru rețeta de chef fără zahăr și făină există mai mulți îndulcitori pe care îi poți folosi, după cum urmează: stevie, sirop de yacon, xilitol, eritritol, miere, sirop de arțar, sirop de orez brun, sirop de cocos.
Citește și: Rețetă de batoane cu ovăz și afine din trei ingrediente. Pot fi savurate la micul dejun, gustare sau desert