Rețetă de chec duo la metru cu biscuiți. Un desert delicios și ușor de realizat
Dacă ești în pană de idei la capitolul dulciuri, rețeta de mai jos poate să fie alegerea ideală. Checul la metru în două culori îți va aminti, cu siguranță, de gustul copilăriei și unde mai pui că se pregătește rapid.
- Rețetă de chec duo la metru cu biscuiți
- Un desert delicios și ușor de realizat
Checul în două culori mai este cunoscut sun denumirea de Prăjitura trenuleț și, cu siguranță, îți va aminti de gustul copilăriei.
Blatul pufos și budina de ciocolată se completează perfect, așa că poți obține un desert delicios în câteva minute.
Rețetă de chec duo la metru
Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 8 ouă medii
- 300 gr zahăr
- 400 gr făină
- 30 gr cacao
- 80 ml ulei
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 16 ml esență de rom
- 16 ml esență de vanilie
- Pentru budinca de ciocolată:
- 1 l lapte
- 150 gr făină
- 150 gr zahăr
- 100 gr ciocolată albă
- 100 gr ciocolată neagră
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
- 16 ml esență de rom
- 16 ml esență de vanilie
Mod de preparare:
Pentru început, se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu zahăr, care trebuie adăugat treptat până când se obține un amestec care are consistenta unei bezele. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare, iar mai apoi se pune și uleiul, împreună cu bezeaua obținută, iar mai apoi se zdrobesc biscuiții.
Se adaugă 30 de grame de făină cernută, iar restul se pune atunci când se pregătește checul. Se pune treptat câte o lingură, iar mai apoi se împarte compoziția în două.
Într-o parte din aluat se pune esență de vanilie și restul de făină, în timp ce în cealaltă se pune cacao și esență de rom.
Se tapetează tava cu hârtie de copt și se lasă lla cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade. După ce sunt scoase de la cuptor, este bine să fie lăsate la răcit pentru 10 minute. Între timp, poate fi pregătită budinca de ciocolată.
Se pune la fiert laptele, iar mai apoi se adaugă zahărul, făină și se amestecă bine. După ce amestecul s-a omogenizat, se împarte în două, într-unul se adaugă bucăți de ciocolată albă și esență de vanilie, în timp ce în celălalt amestec se pune esență de rom și ciocolată neagră.
Se taie câte o felie de fiecare chec. Pe feliile de chec cu ciocolată neagră se pune amestecul cu esență de vanilie și invers. Apoi, se asambleze, continuând cu o felie de chec cu ciocolată albă.