Rețetă de chec în două culori. Un desert cu un aspect fabulos, ușor de pregătit
Ce merge mai bine într-o după-amiază petrecută cu membrii familiei dacă nu un desert delicios?! Unde mai pui că este și foarte ușor de pregătit! Nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie și la prepararea acestui chec în două culori, cu un aspect fabulos, te pot ajuta chiar și cei mici!
- Rețetă de chec, ca la bunica
- Cum să îl pregătești
- Ingredientele de care ai nevoie
Toți membrii familiei sau musafirii, după caz, vor fi impresionați plăcut de gustul pronunţat de ciocolată, dar și de textura aerată a acestui desert. Este un desert ușor de făcut, cu ingrediente la îndemâna oricui.
Rețetă de chec în două culori
Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara cel mai delicios chec în două culori!
Ingrediente:
- 6 ouă
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri făină
- 6 linguri ulei
- 1-2 linguri cacao
- jumătate pliculeț praf de copt
- esență de vanilie
- esență de rom
Mod de preparare:
1. Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se mixează până la obținerea unei bezele. Peste gălbenușuri se pune uleiul și se amestecă foarte bine.
2. Se toarnă gălbenușurile peste bezea și se amestecă foarte bine. Se incorporează mai apoi făina, praful de copt și vanilia. Jumătate din aluat se pune într-un alt vas și peste el un praf de cacao și esența de rom.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se toarnă un strat din compoziția albă, apoi un strat din cea neagră și se repetă acest procedeu de câte ori se poate. Checul se coace în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.