Rețetă de chiftele de post cu vinete și ciuperci. Un preparat gustos și sănătos
Dacă ați rămas în pană de idei și nu știți ce să mai gătiți noi vă venim în ajutor și vă propune, o rețetă de chiftele de post cu vinete și ciuperci. Un preparat gustos și sănătos cu ajutorul căruia, cu siguranță, îi veți cuceri pe cei dragi.
- Rețetă de chiftele de post cu vinete și ciuperci
- Un preparat gustos și sănătos
Despre postul Paștelui se spune că este cel mai lung și aspru post din an, cu o durată de 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului. Credincioșii din România respectă cu strictețe acest post și, dacă gospodinele au rămas cumva în pană de idei și nu știu ce să mai gătească, noi avem o propunere. Rețetă de chiftele de post cu vinete și ciuperci. Un preparat gustos și sănătos. Iată de ce ingredinete aveți nevoie pentru a le prepara.
Rețetă de chiftele de post cu vinete și ciuperci
Ingrediente:
- 3 vinete medii,
- 6 ciuperci Champignon, mărunțite
- 3 căței de usturoi, pisați
- 2 linguri semințe de susan
- aproximativ 4 linguri de făină
- 2 linguri de tărâțe de psyllium (sau pesmet)
- 2 linguri de mărar, tocat
- 1 linguriță de cimbru
- 1 linguriță de sumac
- 1/2 linguriță de chimion
- sare și piper, după gust
- un strop de ulei
Mod de preparare:
- tocați vânăta și ciupercile pe care apoi le căliți împreună cu usturoiul, condimentele și mărarul, într-o tiganie, în două linguri de ulei. Ar trebui să le lăsați pe aragaz, la foc mediu, aproximativ 7 minute, acoperite cu un capac, amestecând din când în când.
- puneți apoi compoziția într-un bol suificient de mare, și adăugați făina de năut/orez, susanul, tărâțele de psyllium măcinate și amestacați până când obțineți un aluat omogen.
- încingeți apoi, din nou, o tigaie unsă cu ulei și prăjiți chiftelele aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte până se rumenesc.
Poftă bună!