Rețeta de ciocolată de casă fără zahăr și îndulcitori a Ioanei Ginghină. Se prepară în câteva minute
Ioana Ginghină știe cum să se mențină mereu în formă, dar și cum să se răsfețe. Actrița le-a prezent fanilor de pe Instagram o rețetă foarte delicioasă de ciocolată de casă care nu conține deloc zahăr sau îndulcitori.
- De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de ciocolată de casă fără zahăr
- Cum o poți prepera rapid în casă
Ioana Ginghină a prezentat pe Instagram rețeta de ciocolată de casă fără zahar și îndulcitori. Preperatul se face în doar câteva minute și ai nevoie de foarte puține ingrediente. Iată care sunt acestea și care sunt pașii de urmat.
Ingrediente pentru ciocolata de casă fără zahăr și îndulcitori
Vei avea nevoie de:
- 200 g unt
- 200 g de xilitol
- 200 ml apa
- 200 g cacao
- 500 g lapte pra
Mod de preparare
Pentru început se va pune apa la încălzit într-un vas, iar ulterior se va turna 200 de g de xiliton pentru a se dizolva.
După de xilitolul s-a dizolvat complet, se va adăuga untul și va începe și el să se topească, iar imediat se vor adăuga restul ingredientelor.
După ce a fost pus cacao și lapte se va amesteca până când toate ingrediente vor forma o compoziție, iar imediat se va pregăti un vas pentru a fi turnată.
Recomandarea e să turnați compoziția cât mai rapid în vas pentru a nu se întării, deoarece acest lucru se va întâmpla foarte repede. Ioana Ginghină a ales să toarne compoziția într-o tavă de chec acoperită cu staniol.
În funcție de preferințe se va adăuga, după ce a fost pusă în tavă, alune de pădure, stafide, rom sau vanilie.
Cicolata se va lăsa la rece câteva ore sau până peste noapte și se va tăia feliuțe. Se va servi abia după ce s-a întărit complet.